Bevándorláspárti szabályt jelentett be Szijjártó – mit szólnak ehhez a fideszesek?

Mindnyájan emlékszünk a Fidesz óriásplakát kampányára, amelyben a migránsokat jelölte ki minden magyar szenvedésének okaként, és erőteljes bevándorlásellenes üzeneteket sulykolt a lakosságba. Mindeközben a háttérben pont az ellenkezőjét tette. Tegnap pedig Szijjártó Péter feltette a koronát a kormány ezeddig titkos tervére.

A kormányzati óriásplakátokkal szemben, melyben bőszen hirdették, hogy egy bevándorló sem veheti el a magyarok munkáját, a valóság egészen másképp fest, bár a kormány ezt minden szinten megpróbálja elrejteni.

nem veheted el a magyarok munkajat

Azt elmúlt 5-6 évben megötszöröződött a külföldi munkavállalók száma Magyarországon, és bár a koronavírus járvány egy rövid időre lassította a folyamatot, de ez minden bizonnyal csak átmeneti lesz. Még mielőtt azt gondolnánk, hogy mindez csak az EU-n belüli természetes munkerővándorlás része, tudnunk kell, hogy ugyanez az arány az EU-n kívülről jövő munkásoknál is. Jellemzően

mongol, vietnámi, indiai és ukrán munkásokról van szó!

Pedig két éve még Orbán is kijelentette, nem akar vendégmunkásokat látni! Azonban a külföldre vándorolt magyarok hiányát másképp nem lehet pótolni, egész ágazatok mennének tönkre, ha nem lennének vendégmunkások Magyarországon. A realitást a kulisszák mögött a kormányzati is felismerte, mert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormányülés szünetében bejelentette, hogy a külföldi tulajdonban álló vállalatok

a létszám 20 százalékáig alkalmazhatnak külföldi munkaerőt az eddigi 10 százalék helyett.

Szijjártó ezt a döntést azzal indokolta, hogy ha nem adják meg ezt a lehetőséget, akkor ezek a vállaltok nem fognak itt bővíteni, és a döntéssel a magyar emberek munkahelyeit is be tudják biztosítani. Üdvözöljük a kormányt a való világban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!