Orbán úgy beleállt az EU-ba Belgrádba menet, hogy instant forrásmegvonás lehet a vége

A magyar melegellenes törvényről vitázott tegnap az Európai Parlament. A vitán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője mellett a többi nagy EP-frakció vezetői is világossá tették: a leghatározottabban elítélik a magyar jogszabályt, amely összemossa a homoszexualitást a pedofíliával, és amely lényegében egyenlővé tenné azt a pornográfiával.

Az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták, a Renew Europe, a Zöldek és a Baloldali Frakció egy közös határozatot is benyújtottak, melyben az uniós források megvonására szólították fel az Európai Bizottságot. Az állásfoglalásról ma szavaznak, amit minden bizonnyal el is fognak fogadni, miután bőségesen megvannak a szavazatok az elfogadásához.

Bár tegnap Orbán Viktor is megkapta a magáét a parlamenti vitán, eddig semmit reagált a fejleményekre. Ma Belgrádba menet viszont megosztott egy videót a Facebook-oldalán, melyben úgy értékelte a vitát, hogy az “hasznos” volt, mert sikerült világossá tenni az álláspontokat.

“Minden világos és érthető: az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket beengedjük az iskolákba és az óvodákba. Magyarország azonban ezt nem akarja”

– hazudta Orbán, mintha a brüsszeli kritikák valaha is erre vonatkoztak volna.

Orbán szerint a vita arról szól, hogy ki dönthet arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

“Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója, akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba”

– riogatott Orbán.

Orbán hazugságaival szemben a vita természetesen egyáltalán nem erről szól, hanem a szexuális kisebbségek jogfosztásáról, megbélyegzéséről. A kampány célja, hogy egy megosztó kérdés, a szexuális identitás mentén elterelje a figyelmet a Fidesz számára kényes kérdésekről,

a koronavírus-járvány félrekezeléséről, az elszabadult inflációról, a romló fogyasztói indexről, a keleti diktatúrák felé való eladósodásról és a kínai kommunista egyetem Magyarországra telepítéséről.

Ördögi csapdahelyzetet állított Orbán, mert hiába tudják a demokraták, hogy figyelemelterelés a szexuális kisebbségek elleni hergelés, kötelességük megvédeni őket a hatalom önkényétől, nem engedhetik, hogy magyarok százezreit tegye a kormány a gyűlölet céltáblájává, és fossza meg a legalapvetőbb emberi jogaitól és méltóságától.

Egy inkább úgy tűnik, hogy a széleskörű nemzetközi bírálatok ellenére (vagy éppen azok miatt) Orbán elhatározta, hogy két lábbal bele fog állni a gyűlöletkampányba, most már nem táncol ki belőle. A szexuális kisebbségek jogvédelmére vonatkozó brüsszeli kritikákat úgy keretezi át, mintha az egyet jelentene azzal, hogy Brüsszel “LMBTQ-aktivistákat akar küldeni a magyar iskolákba”. Természetesen szó sincs erről, az, hogy az Európai Bizottság alapszerződés-ellenesnek tartja az LMBTQ-emberek diszkriminációját, nem jelenti azt, hogy LMBTQ-aktivistákkal akarná megtölteni a magyar iskolákat. A kettő között nincs logikai összefüggés, csak a Fidesz alternatív valóságában.

Hiába táncol pengeélen Orbán – friss hírek szerint az Európai Bizottság felfüggesztette a magyar helyreállítási terv elfogadását, részben a magyar melegtörvény miatt, ami miatt rengeteg pénztől eshet el Magyarország -, úgy tűnik, elhatározta, hogy a választást a kisebbség-ellenes gyűlöletkeltésre teszi fel, bármi legyen is az ára. Ennek legújabb eleme az EU ellen megfogalmazott hazug vád, ami szintlépésnek számít az EU elleni hangulatkeltésben.

Videón a bejelentés:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!