Orbán beugrott egy újságoshoz: nem teszi ki az ablakba, amit egy ellenzéki járókelőtől kapott

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi újságíró jogvédő szervezet néhány napja – az uniós vezetők közül elsőként – Orbán Viktort is rátette a sajtószabadság ragadozóinak/ellenségeinek listájára. A magyar miniszterelnök olyan emberekkel került egy társaságba, mint Kim Dzsongun észak-koreai diktátor, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor vagy Bassár el-Aszad szíriai elnök.

A szervezet lépése érzékenyen érinthette Orbánt is, mert szerdán ellátogatott egy utcai újságosbódéhoz, hogy bebizonyítsa, a hírekkel ellentétben Magyarországon sajtószabadság uralkodik. A Facebook-oldalára feltöltött videóban Orbán kissé izzadtságszagúan a mezei polgárt alakítva úgy csinál, mintha nem tudná pontosan, mely ellenzéki lapokat hagyta még életben. Megkérte az árust, hogy mutassa meg neki azokat a lapokat, amelyek kritizálják, illetve “gyalázzák” a kormányt.

“Azért jöttem, mert fölpakoltak bennünket, mármint Magyarországot valami sajtószabadság ellenségeinek listájára, Soros Gyuri bácsinak valami szervezete, és gondoltam, hogy keresek egy helyet, és megnézem, hogy egy klasszikus újságos (…) milyen kormánykritizáló vagy gyalázó újságok vannak”

– magyarázta Orbán, majd vásárolt is egyet a HVG-ből, a Hócipőből, a Magyar Narancsból és a Népszavából.

Ez utóbbit lehet, hogy megbánta, mert miközben épp elköszönt az újságárustól, szembejött vele egy ellenzéki öregúr, aki csípősen-cinikusan megjegyezte a távozó Orbánnak:

“Örülök, hogy más is vesz Népszavát, nemcsak én.”

Orbán égése videón:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!