Kemény lesz a jövő év eleje Orbánnak – kegyetlen támadás indulhat ellene az EU-ban

Az Európai Uniót működése szerint félévente másik tagállam vezeti. A soros elnökség feladata, hogy megszervezze az Európai Tanács csúcsüléseit, megszabja a napirendet, amiről tárgyalni szeretne, erre programmal is készülnek az országok, hogy milyen ügyeket szeretnének megtárgyalni, és a lehető legjobban végig is vinni. 2020 második félévében az EU soros elnöke Németország volt, de akkor Orbántól volt hangos a közélet.

Ugyanis erre az időszakra esett az EU hét éves költségvetésének elfogadása, amit Orbán vétőval zsarolva próbált megakadályozni, a jogállami mechanizmus kapcsán. Ekkor sokaknál kihúzta a gyufát, és most a homofób törvény elfogadásával csak rátett egy lapáttal.

Jelenleg az Orbánnal szoros baráti viszonyt ápoló Szlovénia tölti be a soros elnökségi posztot, melynek a koronavírus járvány idején egyetlen igazi prioritása lehet, ez pedig a gazdaság beindítása. Ez még Orbánnak is jól jöhet, hiszen így nem neki kell a politikai harcokat megvívni, és rengeteg pénzt hozhat a magyar gazdaságba is a döntés, ráadásul a választás előtt. Ám 2022 év áprilisában, a magyar országgyűlési választás időszakában Franciaország veszi át az elnökséget,

Emmanuel Macron elnök és kormánya viszont egyáltalán nem megengedő Orbán politikájával szemben!

Orbánnak nem lehet kétsége affelől, hogy a francia kormány mit gondol a magyar demokrácia állapotáról, Franciaország volt az egyik olyan állam, amely az EU-ban vitát kezdeményezett a Magyarországon elfogadott homofób törvényről. Ráadásul, Macronra saját hazájában is választás vár, szintén áprilisban, így biztos, hogy politikai sikereket akar felmutatni, az EU szinpadán is erős vezetőként megjelenni. Így szinte biztos, hogy

elindítják a jogállami mechanizmust 2022 elején Magyarország ellen,

amely komoly érvágás lehet Orbánnak a választások előtt. Macronnak elemi érdeke kemény támadásokat indítani orbánnal szemben, aki jelenleg az EU-ban szövetségben áll  Marine Le Pennel, aki hazájában egyik fő vetélytársa.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!