Sokkolta a közrádió hallgatóit: eszelős interjúval kezdte a reggelt Szijjártó

Forrás: Index

“Ma már a nemzetközi politikai vitákat a liberális mainstream a lehető legkevésbé a tények talaján vívja meg, egész egyszerűen globális fake news támadást indítottak Magyarországgal szemben”

így értékelte a melegellenes törvénnyel kapcsolatos nemzetközi kritikákat Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A külügyminiszter szerint mindaz, amit mondanak, hazugság, semmilyen összefüggésben nincs azzal a törvénnyel, amit a “gyermekek védelmének érdekében” fogadtak el.

“Amit a liberális mainstream állít erről a törvényről, hogy egyes társadalmi csoportokat diszkriminálna, hazugság”

– magyarázta.

Szijjártó azzal védekezett, hogy három egymást követő parlamenti választást is megnyert a “nemzeti” kormány, a liberális mainstream szerinte ezt nem képes elfogadni. Irigykednek a gazdasági növekedés ütemére és a sikeres járványkezelésre, ami “mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból a legsikeresebbnek bizonyult” (hogy a világelső lakosságarányos halálozást is ide érti-e, nem fejtette ki).

“Ezt nem képesek elviselni, minden létező törvényünkbe azonnal belekötnek”

– mártírkodott a miniszter, aki szerint már akkor belénk kötnek, amikor a jogszabály még magyar nyelven sem elérhető, “ezzel leleplezik önmagukat, a támadások egyértelműen politikai alapúak és egyértelműen hazugságon alapulnak” – mondta.

Szijjártó szerint “példátlan incidens”, hogy péntekre virradóra egy órán keresztül szivárvány fényfestést vetített az Amnesty International a hágai magyar nagykövetség épületére, “a helyi hatóságok asszisztálása, sőt támogatása mellett”.

“Kikérem magamnak hogy NGO-k, meg ki tudja, ki által finanszírozott, ki tudja, milyen szervezetek neveljék a gyerekemet a szexuális orientációjával kapcsolatban”

– hőbörgött a miniszter.

Szijjártó a német-magyar meccs előtti tiltakozási hullámra is kitért. A miniszter szerint a történelemben mindig nagyon rosszul sült el, ha politikai ügyeket, ideológiai vitákat a sporttal kevertek össze. Ezt úgy foglalta össze:

“Hihetetlen volt, hogy ilyen megtörténhet, a 21. században, egy labdarúgó európai mérkőzés előtt ilyen gátlástalan és gusztustalan politikai botrányt keltettek és Európán belül, egy másik európai országból, Magyarországról érkező szurkolókat folyamatosan provokáltak, miközben zajlott az ideológiai propaganda.”

Aki Szijjártó ostobaságai helyett a valós reakciókra is kíváncsi, itt olvashat róla:

Életében nem osztották még így ki Orbánt: új részletek derültek ki az EU-csúcsról

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!