Von der Leyen beleszállt Orbánba: Ez egy szégyen

“Ez a magyar törvény egy szégyen”

– így kommentálta a múlt héten elfogadott magyar melegtörvényt Ursula von der Leyen szerdai sajtótájékoztatóján.

Az Európai Bizottság elnöke leszögezte:

határozottan fel fog lépni a magyar melegellenes törvény ellen,

az ugyanis a szexuális orientációjuk alapján diszkriminálja az embereket, és sérti az Európai Unió alapvető értékeit.

A Bizottság elnöke azt is elmondta, hogy a jogi aggályaikat egy, a magyar kormánynak címzett levélben fogják kifejteni. Ezt Von der Leyen szerint mielőbb, még az új jogszabályok hatálybalépése előtt meg kell tenni. Amennyiben Magyarország nem tudja eloszlatni az aggályokat, az Európai Bizottság a törvény hatálybalépését követően

hivatalos kötelezettségszegési eljárást fog indítani a magyar kormány ellen, majd az Európai Bírósághoz fog fordulni, hogy semmisítsék meg a törvényt.

Korábban megírtuk: óriási felháborodást váltott ki Nyugat-Európában a törvény, Németországban valóságos tiltakozási hullámot indított el az UEFA keddi döntése, ami megtiltotta, hogy szivárványos díszkivilágítást kapjon a müncheni Allianz Arena stadionja a szerda esti német-magyar meccs alatt, hiába kérte azt a labdarúgó-szövetségtől Markus Söder bajor miniszterelnök, valamint München polgármestere és önkormányzata is.

A városban helyi LMBTQ-szervezetek is tiltakozó akciót hirdettek meg a meccs idejére, talán emiatt is dönthetett úgy Orbán Viktor, hogy kihagyja a meccset. Bővebben itt írtunk arról, hol lesz helyette:

Végleges: Orbán kihagyja a mai meccset, mutatjuk a hölgyet, akivel vacsorázni fog helyette!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!