Orbán országa: rendőrt hívtak egy nőre, mert ételt osztott a hajléktalanoknak

Forrás: Index

Rendőrt hívtak egy nőre Kaposváron, aki zsíros kenyeret osztott a helyi hajléktalanoknak

számolt be a Népszava.

A lap szerint Pintér Judit már több mint fél évtizede segíti a kaposvári hajléktalanokat, a Covid-járvány kitörésekor pedig alapított egy Facebook-csoportot, hogy nagyobb összefogással segíthesse tovább a rászorulókat. Kezdeményezéséhez eddig több mint négyszázan csatlakoztak.

Nem mindenkinek nyerte el azonban a tetszését az akció: Pintért szomszédja többször is feljelentette, a jegyző pedig a közegészségügyi előírások betartása, az ételosztás engedélykötelessége miatt rótt ki rá figyelmeztetést. Pedig az alapanyagokat hentestől, zöldségestől, boltoktól kapta az ételekhez, és ügyelt a járványügyi előírások betartására is. A kiporciózott adagokat a lakása erkélyéről kosárban eresztette le a rászorulóknak, akik maszkot és kézfertőtlenítőt is kaptak tőle.

“Amikor a közeli parkban szendvicset osztottam, láttam, fényképeznek a közterületesek. A társasházunk kapujában is rendre megjelennek, így átszoktunk a hátsó udvarba, de oda is utánunk jönnek. Néhány napja hat zsíros kenyeret adtam éppen a rászorulóknak, amikor előbb a közteresek, majd kisvártatva a rendőrök is megjelentek. Utóbbiak azt mondták, bejelentés érkezett, hogy balhé van”

– mesélte a lapnak.

Azt is elmondta: másnap újra próbálkozott, de megint megjelentek a rendőrök, és kérdőre vonták. A szöveg ugyanaz volt: “balhézásról” kaptak bejelentést.

“Felírtak a rendőrök, hiába magyaráztam, hogy én itt lakom! Miután kiderült, tényleg ott lakom, engem békén hagytak, de a fedél nélkülieket elzavarták. Kérdeztem, miért kell elmenniük, erre azt mondták, ez az utasítás, a belvárosból el kell tűnniük a hajléktalanoknak!”

– magyarázta Pintér.

Az üggyel kapcsolatban a lap megkereste a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik azt a tájékoztatást adták, hogy nem kaptak felkérést az önkormányzattól arra, hogy lépjenek fel erőteljesebben a belvárosban megjelenő hajléktalanokkal szemben, és bár ilyen jellegű statisztikát nem vezetnek az intézkedésekről, úgy tapasztalják, az elmúlt időszakban nem vált gyakoribbá a velük szembeni intézkedés.

Pintér a lapnak azt mondta: megérti, hogy nem jó helyszín a belvárosi park és nyitott arra, hogy más helyen osszon ételt.

“De ne a város szélén, amit tavaly ajánlottak, ahová nemcsak nekem, de a hajléktalanoknak is tortúra eljutni”

– tette hozzá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!