A szégyen napja: rég vertek keresztül ennyi aljasságot egy nap alatt a parlamenten

Nagyot futott ma Orbán Viktor és a Fidesz, kevés olyan esetet tudunk felidézni az elmúlt 30 évből, amikor ennyi aljasságot toltak volna át néhány óra leforgása alatt a parlamenten.

A következő törvényekről döntött ma a parlament kormánypárti része (és egy ízben a Jobbik parlamenti frakciója):

  • 157 igen és 1 nem szavazattal (Székely Sándor független képviselőével) a Fidesz-KDNP, a Jobbik képviselői, a Jobbikból kiugrott, ma független képviselők, valamint a Mi Hazánk Mozgalom képviselői megszavazták a melegellenessé transzformált pedofiltörvényt. A Jobbikot leszámítva az ellenzéki összefogás pártjai (valamint Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők) bojkottálták a törvény megszavazását. A pártok “gyalázatnak”, “a parlamentarizmus megcsúfolásának” és a “rendszerváltás elárulásának” nevezték a törvény elfogadását. Gurmai Zita, az MSZP képviselője úgy fogalmazott: „Ha Orbán nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, kérdezze meg Szájer Józsefet vagy Kaleta Gábort.”
  • A kormánypárti többség megszavazta a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását is, és azt, hogy ingyen átadják a még tervezés alatt álló beruházásnak a fejlesztési terület legértékesebb, Duna-parti telkeit (effektíve száműzve a Diákvárost az eddigi tartalékterületekre).
  • Megszavazták a lakástörvény sokadik verzióját is, ami, bár sokat finomodott az első változathoz képest, miután az még a fideszes polgármestereknél is kiverte a biztosítékot, még így is lehetővé teszi a Várnegyed környéki önkormányzati bérlakások kiprivatizálását.
  • Jóváhagyták Jakab Péter közel 10 millió forintos büntetését, amit még a május 17-i ficsúrozásáért kapott Kövér László házelnöktől.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!