A Jobbik megszavazta a melegeket a pedofíliával összemosó törvényt

157 igen és 1 nem szavazattal a parlament kormánypárti többsége és a Jobbik képviselői kedden megszavazták az LMBTQ+-embereket súlyosan megbélyegző, melegellenessé eltérített pedofilellenes törvénytervezetet.

A kormány szándékait jól jelzi, hogy a gyermekvédelem érdekében benyújtott ellenzéki módosító-javaslatokat viszont mindet lesöpörték.

Az MSZP, DK, LMP, a Párbeszéd, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs (a Momentum támogatásával) előre jelezték, hogy bojkottálják a szavazást. A független Székely Sándor szavazott egyedül nemmel.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd és Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje délelőtt arra kérték Jakab Pétert és a Jobbikot, hogy ne dőljenek be a gyűlöletkeltésnek, és szavazzák meg a törvényt, de Jakabék szemlátomást úgy döntöttek, készek akár magyar emberek százezreit is feláldozni a politikai számítás oltárán (csak hogy elkerüljék, hogy Orbán Viktor és a Fidesz hazug módon pedofilpárti bélyeggel illethesse őket). Jakab délelőtt Facebook-oldalán a döntést Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyével indokolta, mint fogalmazott: “a gyermekeket megnyomorító pedofilokkal szemben nincs kegyelem. Nálam nincs. Mert a gyermek az első. Minden más csak utána jön.”

Hogy az LMBTQ-gyerekekkel mi lesz, akiket súlyosan megnyomorít az új törvény, arról Jakab nem beszélt.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk: a most elfogadott törvényjavaslat összemossa a pedofíliát a homoszexualitással. Az orosz mintára bevezetett homofób törvény a szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozza, betiltja az iskolai LMBTQI-témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat is. A törvény értelmében tilos lesz homoszexualitást vagy a nemváltást megjelenítő, “népszerűsítő” tartalmakat elérhetővé tenni tévében, reklámban, interneten 18 éven aluli fiatalok számára. Ahogy az RTL Magyarország egy tiltakozó közleményében kifejezte: az LMBTQ-embereket ezzel lényegében a horrofilmek idősávjába száműzik a kormánypártok (és a Jobbik képviselői).

Hétfőn tízezres tüntetést tartottak civil szervezetek a Kossuth téren, hogy a törvény ellen tiltakozzanak. A felszólalók egységesen megüzenték: a törvény súlyosan megbélyegzi az LMBTQ-közösséget (azon belül is főként a fiatalokat), akik nem pedofilok, hanem emberek, akik szabadon szeretnének szeretni, és békésen élni ebben az országban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!