Egyre többen követelik Bognár György távozását: “Takarodjon a képernyőről, örökre”

Elképesztő dráma zajlott le tegnap este az Európa-bajnokság B csoportjának nyitómeccsén, a dán-finn mérkőzésen, amikor a dán csapat szupersztárja, Christian Eriksen váratlanul összeesett a játék 42. percében, és újra kellett éleszteni. A fél világot sokkolta a látvány, hogy élő adásban próbálták megmenteni a focista életét.

Nem úgy Bognár Györgyöt, a köztévé sportkommentátorát, akit miután kiderült, hogy Eriksen állapotát stabilizálták,

már csak annyi érdekelt, hogy miért nem folytatják a meccset, mit töketlenkednek ennyit a szervezők.

Bognár perceken keresztül, megszakítás nélkül bosszankodott ezen a stúdióban. Jóérzésű olvasóinknak vélhetően nem kell elmagyarázni, miért nettó érzéketlen tahóság, ha valaki képtelen felfogni, milyen lelkiállapotban lehettek a dánok (és nemkülönben a finnek) a drámai helyzet miatt. Normális ember érti, hogy egy ilyen után senki nincs abban a lelki- és tudatállapotban, hogy a játékra tudjon fókuszálni. Ezt jelzi, hogy bár a dánok végül úgy döntöttek, folytatják a meccset, a történtek után látványosan szétesett a játékuk, a finnek győztek is 1-0-ra, noha az első félidőben végig a dánok dominálták a játékot.

Bognár a helyzet lélektani jelentőségét azonban látványosan képtelen volt felfogni, csak a meccs folytatása miatt bosszankodott. Olyanokat mondott, mint:

  • “Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy hogyan lehetnek ilyen szinten döntésképtelenek…”
  • “Jó hírt kaptak, miért nem akarnak pályára lépni?”
  • “Teszetosza banda, miért kell 45 perc?”
  • “Nem találják a labdát?”
  • “Mit foglalkozol a dán játékosok lelkiállapotával?” – üzente Berkesi Judit műsorvezetőnek és szakértőtársának, Petry Zsoltnak.

Ami talán még megdöbbentőbb, hogy senki nem volt a stúdióban, aki szólt volna neki, hogy fékezze magát, vagy legalább lekeverte volna az adást, ha már képtelen rendre utasítani a feldúlt kommentátort. Ehelyett percekig azt nézték a történtek miatt amúgy is sokkhatás alatt álló nézők, hogy a sportkommentátor érzéketlen és minősíthetetlen stílusban reagál az eseményekre.

Jelzi, hogy mennyire kiverte a nézőknél a biztosítékot Bognár viselkedése, hogy nem sokkal a közvetítés után egy Facebook-csoport is alakult, azzal a névvel, hogy:

“Bognár György takarodjon a képernyőről, örökre”.

Nehéz vitatkozni ezzel a követeléssel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!