Korai volt Tiborcz öröme: kemény választ ígért Karácsony a mai ítéletre

“Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó”

így reagált Karácsony Gergely a Fővárosi Ítélőtábla mai ítéletére, miszerint bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól a “Tiborcz-adó” kifejezés használata miatt.

Emlékezetes: Orbán Viktor veje azután perelte be a politikust, hogy az önkormányzati választási kampányban “Tiborcz-adónak” nevezett el egy ingatlanokat érintő adófajtát. Az Ítélőtábla ítélete most arra kötelezte Karácsonyt, hogy minden ezzel kapcsolatos tartalmat töröljön, a jogsértés miatt pedig fizessen meg Tiborcz részére 500 ezer forint kártérítést. Emellett egy bocsánatkérő közleményt is közzé kell tennie, az alábbi szöveggel:

„A kampányom során a közösségi médiában több alkalommal is súlyosan megsértettem Tiborcz István névviseléshez fűződő jogát, amikor az általam a másodfokú döntés értelmében bevezetni kívánt adónemet róla neveztem el. Mindezért elnézést kérek.”

Hogy Karácsonynak vajon végre kell hajtania-e az ítéletet, az egyelőre kérdéses, a főpolgármester ugyanis bejelentette, hogy a Kúriához fordul az ügy miatt.

Úgy kommentálta az ítéletet: “Tiborcz apósa a veszélyhelyzeti szabályozást úgy alakította, hogy az a vejéről elnevezett adónem bevezetését megakadályozza. (…) Ő azonban nem nyugszik ebbe bele, a kormányváltás után vissza fog venni minden pénzt járványon nyerészkedőktől, például a lélegeztetőgép-biznisz nyerteseitől.”

“És visszaveszünk azoktól a fideszes oligarcháktól is, akik oktalanul jutottak súlyos tízmilliárdos támogatásokhoz. Visszaveszünk a kiváltságos kevesek 1 százalékától a 99 százalék többség javára. Lehet, hogy ezt Mészáros-adónak kellene nevezni?”

– írta Karácsony.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!