Kína elkezdett diktálni Karácsony Gergelynek! Mintha már a gyarmatuk lennénk!

Hszi Csin-ping kínai elnök - Fotó: Népszava

Kína elkezdett diktálni Karácsony Gergelynek, hogy szerintük hogyan legyen jó főpolgármester! A kínai nagykövetség sajtószóvivője úgy üzenget, mintha Magyarország már a gyarmatuk lenne.

A kínai követség a hivatalos weboldalán kínai nyelven és a képviselet Facebook oldalán angolul is reagált a szombati budapesti tüntetésre – fedezte fel a Telex. „Fényes nappal nem illik kritizálni egy másik ország belügyeit” – írják. Döbbenetes, de a kommunista állam, már most úgy üzenget, mintha Magyarország a gyarmatuk lenne.

A kínai követségi szóvivő szerint a Karácsony által használt „demokrácia” és „emberi jogok” szavak „teljesen bemocskolják Kínát.

A kínai nagykövetség Facebook oldalára kitett angol nyelvű közlemény szerint Karácsony a beszédével rátámadott a kínai politikai rendszerre és kölcsönös tiszteleten alapuló kínai-magyar baráti együttműködésre. „Bár a polgármester többször is elmondta, hogy nem Kínát vagy a kínai népet vette célba, mindezek a szavak és cselekedetek az ideológiai ellentétek és ellenségeskedések egyértelmű felbujtásának tűnnek a tények ismeretében.” A közlemény végén

a kínai szóvivő még ki is oktatja Karácsonyt, hogyan legyen jó polgármester!

Szerinte tegye azt, amit egy polgármesternek tennie kell: éljen a budapesti polgárok bizalmával, maradjon objektív és észszerű, azaz ne engedje, hogy a „saját önző érdekei” félrevigyék.

Kína szerint Karácsony inkább munkálkodjon a kínai és a magyar nép barátságának erősítésén!

A Telex később felfedezte, hogy vasárnap este a kínai nagykövetség honlapján kínai nyelven megjelent egy hasonló, de sokkal keményebb hangvételű közlemény. Ebben már az is olvasható, hogy a szombati tüntetésen elhangzottak durva beavatkozást jelentenek Kína belügyeibe. Mint írják, ez

„szándékos kísérlet a két nép közötti baráti és kölcsönösen előnyös együttműködés aláásására,

ami összeegyeztethetetlen a mindenki számára előnyös együttműködés korának trendjével. Határozottan tiltakozunk ellene, határozottan ellenezzük és szigorúan elítéljük.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!