Megdöbbentő tényre hívta fel egy tüntető Hadházy figyelmét: alig akarta elhinni

“Tegnap az egyik tüntető megdöbbentő tényre hívta fel a figyelmünket. Miután néhány hete nálunk járt a kínai hadügyminiszter, a kínai sajtó már a katonai kapcsolatok erősítéséről, sőt, akár KÖZÖS HADGYAKORLATOKRÓL, illetve kibervédelemi együttműködésről ír. Ez valami egészen nagy botrány és furcsa, hogy a magyar sajtó és a magyar politika alig beszélt erről”

– írja friss Facebook-posztjában a független képviselő.

Hadházy szerint ez annyira abszurd, mintha a rendszerváltás előtt egy NATO-tagállam a szovjetekkel akart volna közösen gyakorlatozni. A kiberhadviselés korában a kínaiakat beengedni a NATO védelmébe már nem is abszurd, hanem “perverz felvetésnek” nevezné.

A képviselő szerint az ügy kapcsán kérdéséket vet fel, hogy vajon miért pont most kellett távoznia a honvédség parancsnokának és a helyettesének.

“Lehet, hogy nem akarták ehhez a nevüket adni?”

– fejtegette.

Azt is elmesélte, hogy sokan kérdezték tőle, hogy milyen zászlót tartott a tegnapi tüntetésen. “Hongkongét, azét az autonóm területét, aminek önállóságát éppen most akarja eltaposni Kína” – írta.

“Nem csak a szolidaritásunkat akartam vele kifejezni, hanem emlékeztetni is magunkat: a szabadságunkért küzdünk és addig egyetlen egy célunkat sem fogjuk elérni, amíg a szabadságunkat nem szerezzük vissza”

– zárta a posztot a képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!