Komoly aggodalom a kormányoldalon – Egyre biztosabb a bukásuk!

0105 Ellenzék
Fotó. Népszava

Újabb bizonyítékot kapott Orbán arról, hogy a magyarok többségének elege van abból, hogy úgy érzik semmibe veszik őket, és kilopják jóformán még a szemüket is.

A Závecz Research Intézet májusban is felmérést készített arra vonatkozóan, hogy melyik pártnak mekkora támogatottsága van. Bár még messze az országgyűlési választás, a hónapok óta szinte változatlan állás előremutató lehet.

A legfrissebb eredmények szerint az MSZP és a Jobbik is erősödni tudott, az ellenzéki összefogás pedig továbbra is vezet!

A felmérésből – melyet a 24.hu közölt – kiolvasható, hogy az ellenzéki oldalon a Jobbik további szavazókat tudott szerezni, így a párt támogatottsága a teljes választókorú népességen belül 12-ről 13 százalékra emelkedett, míg őket a Demokratikus Koalíció követi 11 százalékkal. Az MSZP-nek is sikerült kimozdulnia eddigi állásából, és 5-ről 6 százalékra növelte táborát, így most fej-fej mellett halad a Momentummal.

A májusi felmérés szerint az LMP 2, a Mi Hazánk, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékot ért el, azonban a pártok egyéni rangsorát továbbra is a Fidesz vezeti 34 százalékkal.

partok tamogatottsaga valasztokoru utobbi 3 honap 1200x9005 1
Forrás: zaveczresearch.hu

A növekedésekkel arányosan csökkent az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatás szerint a párt nélküliek aránya, ami már csak 24 százalék.

Ha csak a biztos pártválasztókat nézzük, akkor is a Fidesz vezet 46 százalékkal, míg a második a DK áll 18 százalékkal. Őket a sorban a Jobbik 16, az MSZP és a Momentum 7-7, az LMP 3, a Mi Hazánk, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékkal követi az aktív szavazói közegben.

partok tamogatottsaga biztos 1200x900 2021 05
Forrás: zaveczresearch.hu

Tehát a biztos pártválasztók körében a hat párti ellenzéki összefogás jelenleg 52 százalékon áll, míg a Fidesz 46 százalékon!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!