Márki-Zay: Orbánnal nem kell tárgyalni, a bűnözőknek börtönbe kell menni, Dobrev nem tudja megverni Orbánt

Márki-Zay Péter / MTI Fotó: Ujvári Sándor

A Telexnek adott hosszabb interjút Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje is egyben az előválasztáson.

Az interjú egészén végighúzódik, hogy Márki-Zay civil, nem valamelyik párt által indított jelölt, amely markáns különbséget jelent a többi jelölthöz képest, hiszen az ő későbbi parlamenti mozgásterüket alapvetően meghatározza a hat párti szövetség kompromisszum halmaza.

A hódmezővásárhelyi polgármeter egy szakértői kormányban hisz, amiben nem pártalapon, hanem szakértelem szerint vannak a feladatok szétosztva, de természetesen egy-egy szakértő párthoz is köthető. Megtudtuk, hogy létezik az ELEGY (Ellenzéki Együttműködés) nevű csoport, ahova pártok is delegáltak szakértőket, itt hétről hétre újabb és újabb komoly, szakértői anyagokat fogadnak el. Néhány név a csapatból: Mellár Tamás, Raskó György, Vértes András, Falus Ferenc, Pusztai Erzsébet, Holoda Attila, vagy Csaba László. Márki-Zay szerint az itt készített anyagok

nagyon komoly elméleti alapjául szolgálhatnak egy új kormány programjának.

Az előválasztásról szólva, elárulta, hogy a miniszterelnök-jelöltek közül maga mellett Karácsony Gergelyt látja esélyesnek Orbán legyőzésére, Dobrev Klárát, a DK jelöltjét pedig nem gondolja annak, ám őt is támogatni fogja, ha az előválasztáson Dobrev lesz a legsikeresebb.

Szó esett az ellenzéki győzelemmel záruló választások utáni időszakról, amiről Márki-Zaynak határozott és konkrét elképzelései vannak: “Az egész ugyanis a bűnözők bőrére megy. Mi nem alkudhatunk abból, hogy a bűnözők börtönbe menjenek” – mondja, hozzátével, hogy  bűnözőkkel leülni, és velük alkotmányozni számára teljesen elképzelhetetlen, de tisztességes Fideszesekkel leülne.

“Én nagyon remélem, hogy Orbán nem lesz abban a pozícióban, hogy bárki meghívhassa, bármilyen egyeztetésre.”

Az interjúból megtudhatjuk azt is, milyen veszélye van annak, ha csak kis arányban nyer az ellenzék, és azt is, hogy miért van esélye a kétharmados győzelemre is. A teljes interjút itt tudják elolvasni a Telexen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!