Kibújt a szög a zsákból – Ez a kormány fontossági sorrendje!

A járvány nemcsak az egyes leállt ágazati szektorokat, de az önkormányzatok működését is nehezítette, mivel a kormány rengeteg pénzt vont el tőlük.

Végül mivel már kormánypárti városvezetők is jelezték, hogy kompenzálni kellene az önkormányzatokat a kiesés miatt, a kormány végül kegyeskedett megsegíteni őket.

Az önkormányzatok bevételkiesésének kompenzálása azért is fontos, mivel enélkül képtelen lenne a városvezetés a legalapvetőbb szolgáltatásokat is működtetni, leállhatna a szemétszállítás, a tömegközlekedés, a közvilágítás. Ha úgy vesszük, akkor normális esetben a fontossági sorrend elején lenne, de nem az Orbán-kormány számára!

Mint kiderült, lényegesen több állami pénzt ítéltek meg Mészáros Lőrinc egri hoteljének felújítására, mint az egri önkormányzatnak a drasztikus adóelvonások után!

Míg az egri lakosok életében jelentős szerepet játszó önkormányzat 825 millió kompenzációban részesült, addig Orbán Viktor kedvenc vállalkozója, a felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. egyik hotelje, az egri Hotel Flóra 2,8 milliárd vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól felújításra.

A Mészáros Lőrinchez köthető Hunguest Hotels szállodalánc az egyik nagy nyertese a kormányzati támogatásoknak, melyeket a koronavírus-járvány alatt adtak Orbánék,

a cég 14 szállodája felújítási támogatásként összesen 17,7 milliárd forintot kapott

– közölte a 444.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!