Orbánék nem egyezkednek, inkább erővel vinnék véghez a tervüket!

Bár két hete még arról beszélt Palkovics László a Fudan Egyetem kapcsán, hogy tárgyalni szeretne a fővárosi önkormányzattal az üggyel kapcsolatban, úgy látszik fentről más utasítás érkezhetett.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki sajtótájékoztatón már arról beszélt, hogy a kormány csak Palkovics jelzésére vár, készek kiemelt beruházássá nyilvánítani a kínai egyetem építését, ha azt a miniszter kezdeményezi.

A kormánynak amúgy sem erőssége a kompromisszum, az elmúlt években nem is kényszerültek rá, mivel kétharmados többséggel bármit megtehettek. Ezért lehet furcsa helyzet nekik, hogy a főváros felett már nem uralkodhatnak, de ahelyett, hogy érdemi egyeztetést kezdeményeznének, inkább erőből próbálják megoldani a dolgokat.

Palkovics pedig végül nem kockáztat egy kétes kimenetelű tárgyalással, inkább hallgat a felsőbb hangokra

és kezdeményezni fogja a Fudan Egyetem kiemelt beruházássá nyilvánítását

– közölte az atv.hu.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes az Egyenes beszéd című műsorban reagált a hírre és elmondta: a kormány az összes olyan beruházást ami kellemetlen számukra és az emberek szeretnél azt megakadályozni, azokat kiemelt beruházássá nyilvánítják, mert ez az egyetlen járható út nekik.

A főpolgármester-helyettes azonban a műsorban elmondta azt is:

hiába a kormány lépése, ők nem adják át a területet a kínai egyetemnek, mivel a kormány csak a saját területét nyilváníthatja kiemelt beruházásnak.

Gy. Németh hozzátette, hogy bár Palkovics azt mondta, szeretne tárgyalni, neki nincs tudomása arról, hogy a miniszter megkereste volna a fővárost bármilyen ajánlattal. Az ellenzéki politikus kiemelte továbbá, hogy a kormány a kínai egyetemmel kapcsolatban azt mindig elfelejti kommunikálni, hogy arra 540 milliárd forintnyi hitelt vesznek fel, amit majd a magyar adófizetőknek kell visszafizetniük, ráadásul

“ebből sem a magyar emberek, sem a magyar gazdaság, sem a diákok nem fognak profitálni”.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!