Nem szükséges kétharmad – Dobrev elárulta, hogy lehet lebontani a NER-t

FOTÓ: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

Dobrev Klára a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában „az egyik legmagasztosabb politikai feladatnak” nevezte, ha valaki kormányfő lehet. a DK politikusa az előválasztásró kijelentette, hogy ellenzéki riválisairól csak jókat fog mondani, mert bár verseny van köztük, az igazi ellenfél Orbán Viktor és rendszere.

Orbánról és baráti körének tevékenységéről egyre inkább az jut eszunkbe – ezek már csomagolnak. Erről szól az állami vagyon alapítványokba való kimentése, erről szól az Orbánnak fontos alakok zsíros fizetésért való kurátorrá való kinevezése, és erről szól a Fidesznek fontos politikusok visszahívása a körzetekből, megmentve őket egy csúfos vereségtől.

Ám egyre inkább felmerül az a kérdés, hogy vajon nem csapdahelyzet-e ez, hiába nyer az ellenzék, Orbán annyira kiterjesztette a hatalmát és kiépített egy párhuzamos államot, hogy az bizony megbéníthatja a következő kormány munkáját. Kétharmados ellenzéki győzelem nélkül sokan nem tudják elképzelni a NER lebontását. Dobrev viszont választ adott az interjúban erre a kérdésre is:

az ellenzék kétharmad nélkül, de meggyőző többséggel, le tudja lebontani a NER-t!

Mint mondja, szakértőkkel hónapok óta dolgoztak ezen, van megoldás, de a jogtechnikai részleteket a választások után akarják bemutatni, mert ha a részletes jogszabály-csomagot letennék az asztalra, annak elfogadását megnehezítené a Fidesz, ezt az előnyt viszont nem adnák meg nekik. Voltak már előnyben így is eleget, tesszük hozzá mi.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!