Ezzel most kiderülhet, igazat mondott-e a kormány!

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Orbán Viktor korábban azt nyilatkozta, hogy a vírushelyzet megköveteli a kormánytól, hogy biztosítsa a védekezési munkához szükséges forrásokat, és szerinte “a vírus elleni küzdelemnek anyagi gátja, akadálya nem lesz” Magyarországon.

Ha igazat mondott a miniszterelnök, akkor Ujhelyi István felvetését minden további nélkül el kell fogadnia a magyar kormánynak, mivel az a vírus elleni védekezés egyik legfontosabb elemével kapcsolatos, az oltással.

Jelenleg erre épül a kormány nyitási programja, így fontos lenne, hogy pontos képet kapjunk a vakcinák hatékonyságáról!

Az MSZP EP-képviselője arra reagálva, hogy a kínai oltóanyag hatékonysága alacsonyabb lehet a vártnál, azt szeretné, hogy

minden beoltott esetében, a magyar állam költségére, végezzenek ellenanyag-vizsgálatot!

Ujhelyi a közösségi oldalán tette közzé ezzel kapcsolatos nyílt levelét:

“Nyilvánvaló, hogy a kormány a járványügyi szempontok mellett igyekszik a társadalmi és a gazdasági indokokat is figyelembe venni – ezt döntéshozó politikusként még meg is tudom érteni. Ugyanakkor világos és egyértelmű, hogy amennyiben normális, nyitott és konstruktív lenne a kormányzat hozzáállása, akkor jóval hatékonyabb és könnyebb lenne a társadalmi párbeszéd ilyen fontos kérdésekben,

de a Fidesz sajnos képtelen levetkőzni az arroganciát, a kioktatást és a felsőbbrendű kivagyiságot. Még ilyenkor is.

Miközben egyik nap azt mondják, hogy – szemben mindenki más véleményével és kérésével – nincs semmilyen kockázata az iskolák újranyitásának és az érettségi normális keretek között történő megtartásának, nem egészen huszonnégy órán belül már a szóbeli érettségik eltörléséről, majd újabb pár nappal később a felsőtagozatosok otthonmaradásáról döntenek. Káosz.

A szocialista politikus bejegyzésében kiemeli, hogy számos orvosszakmai publikáció jelent meg arról, hogy a kínai oltóanyag hatékonysága alacsonyabb lehet a vártnál, de az úgynevezett „nyugati” vakcinák kapcsán is felmerültek már szakmai kérdőjelek.

“A magyar kormány azt mondta, hogy a védekezésnek anyagi korlátja nincs, ezért bizonyosan semmi akadálya nem lehet annak sem, hogy minden beoltott magyar állampolgár esetében – nagyjából az első oltás beadása utáni huszadik napon –

az állam ingyenesen elvégezzen egy ellenanyag-vizsgálatot;

nyilván csak a megfelelő hitelességű eredményt biztosító (vér)tesztekkel.”

Ujhelyi azonban hozzáteszi azt is, hogy személyes álláspontja szerint, “nem csak a kínai, hanem minden Magyarországon jelenleg használt vakcina kapcsán, állami koordináció mellett el kell végezni ezt az ellenanyag-vizsgálatot. Ez egyszerre hozna megnyugvást a kételyekkel terhelt magyar társadalomnak, biztosítana megfelelő alapot az enyhítésekről döntő kormányzatnak és nyújtana értékes orvosszakmai információt a kutatók számára is.

Arról nem is beszélve, hogy ez növelné leginkább az oltási hajlandóságot.

Gondolom egy oltáspárti kormányzatnál ezzel a javaslattal nyitott ajtón kopogtatok. Ugye?!”

– teszi fel a költői kérdést az EP-képviselő a bejegyzése végén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!