A kormány leszámolna az ismert orvossal, mert az kimondta az igazságot!

Kásler Miklós és Orbán Viktor - Forrás: hirtv.hu

Orbán Viktor korábban tett eszement kijelentésére reagált Zacher Gábor az egyik nyilatkozatában, amit most Kásler Miklós tanácsadója vizsgáltatna ki az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetőivel.

A miniszterelnök még szeptemberben nyilatkozta azt, hogy mindenki megnyugodhat, mert aki elkapja a koronavírus-fertőzést, annak az életét meg fogják menteni. Az ismert orvos-toxikológus szerint felelőtlenség olyat ígérni, amit senki se tud garantálni.

Zacher az interjúban arról beszélt, hogy egy felelősségteljes ember se tenne ilyen kijelentést, illetve szerinte

Orbánnak kell majd elszámolnia “azzal a lassan 22 ezer halottal, aki Magyarországon belehalt ebbe a járványba.”

(Az orvos kijelentése óta is folyamatosan emelkedett az elhunytak száma, azóta már összesen közel 25 ezren haltak meg.)

A Népszava beszámolója szerint, Kollár Lajos tanácsadó testületi elnök felvetése azért is furcsa, mivel a kollégiumot az EMMI hozta létre, így az nem tekinthető teljesen függetlennek a kormánytól, míg például az Orvosi Kamara igen, ami az orvosetikai vétségekkel is foglalkozik.

A lap információi szerint egyébként, még az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatvezetői közül is többen elutasították a vizsgálati felkérést, mondván nekik nem feladatuk etikai ügyekben megnyilvánulni.

Zacher a Szabad Európának adott interjújában nem csak arról beszélt, hogy Orbánnal ellentétben ő nem tesz felelőtlen ígéreteket, hanem azt is kijelentette, hogy

szerinte be kellene engedni a sajtót a kórházakba, hogy az emberek valódi képet lássanak arról, milyen ez a betegség, hogyan néz ki egy ilyen járványhelyzet.

Az orvos-toxikológus a lap megkeresésére azt mondta, hogy tud a levélről, melyben Kollár vizsgálatot indítana, de nincs semmi mondanivalója az üggyel kapcsolatban.

Kiakadt Orbán eszement kijelentésén Zacher Gábor!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!