Kiakadt Orbán eszement kijelentésén Zacher Gábor!

Forrás: YouTube.com / ATV Magyarország

Orbán Viktor még korábban tett ígéretet arra vonatkozóan, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki koronavírus-fertőzéssel megbetegszik.

Zacher Gábor a Szabad Európa Szelfi című podcastjében a miniszterelnök ezen kijelentésével kapcsolatban elmonda: ő sem mer olyat ígérni egyik betegének se, akit épp lélegeztetőre készül kötni, hogy biztosan meg fogja őt gyógyítani, mert az felelőtlenség lenne, ezért Orbán kijelentését is annak tartja.

Az orvos-toxikológus az interjúban azt is hozzátette:

aki ma ilyen kijelentést mer tenni, az számoljon el azzal a több mint 22 ezer halottal is, akik Magyarországon belehaltak már a járványba.

A szombati podcast első részében, melyről a Telex számolt be, az orvos azt is elárulta, hogy már nem számolja, hogy naponta hány embert tesz lélegeztetőre. A beszélgetés során kifejtette, hogy mielőtt gépre kötne valakit, ismerteti a beteggel a CT-k, valamint a laborok eredményét, melyekből a betegek is rájönnek, nagy a baj.

Az orvos, azt nem tudja megígérni a betegnek, hogy biztosan meggyógyítja őt, de azt igen, hogy mindent megtesz majd érte – mondta Zacher, majd hozzátette:

“Úgy szoktam csinálni, amikor adjuk az altatószert, hogy mondom a betegnek, hogy kezdjen el számolni. Egy, kettő, három, és akkor látjuk azt, hogy a tudatállapota mikor szűkül be az altatószertől, fájdalomcsillapítótól, aztán megkapja az izomlazítót, majd ezután jön az intubálás.”

Neki leginkább az altatás előtti utolsó mondatok maradnak meg, mikor a betegek azt kérdezik, hogy ugye nem fognak meghalni, vagy, hogy ugye meg fogják őket menteni.

“Van, akinek ez tényleg az utolsó mondata”

– emeli ki az orvos-toxikológus, majd hozzáteszi, hogy azért sok olyan is van, akikkel egyszer csak közlik, “jó reggelt, eltelt két hét”.

Arra a kérdésre, hogy valóban olyan helyzetek uralkodnak-e már a kórházakban, hogy az orvosoknak arról kell dönteniük, ki maradjon életben, kit tegyenek gépre, Zacher elmondta:

“Nem azt mondom, hogy rendszeresen előfordul, de volt olyan nálunk is egy-egy alkalommal, ahol én dolgozom Hatvanban, de más intézményekből hallottam kollégáimmal beszélve, hogy bizonyos kor fölött, ha nincsen szabad lélegeztetőgép vagy mondjuk több olyan beteg van, aki gépre kerülne – akkor azt mondjuk, ki az, akinek jobb esélye van.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!