Lázár döbbenetes dolgot mondott Orbánról és Mészáros Lőrincről!

Elképesztő interjút adott Lázár János az Mfor.hu portálnak. Az egykori kancelláriaminiszter olyasmit mondott Orbánról, az önkormányzati választásról és Mészáros Lőrincről, amit senki sem várt tőle!

Lázár Jánost sokan Orbán Viktor potenciális utódjának tartják, egyes vélemények szerint ezért is „száműzte” őt a kormányfő Hódmezővásárhelyre. A volt kancelláriaminiszter azonban taktikusabb volt annál, hogy ezen megsértődjön, láthatóan tudja, hogy az idő neki dolgozik. Ennek ellenére – vagy tán éppen ezért –, ha mond valamit, annak mindig van valamilyen jelzésértéke vagy üzenete. Az Mfor.hu portálnak adott nyilatkozatában például a pártjából elsőként

Lázár beismerte: a Fidesz elveszítette a 2018-as önkormányzati választást.

A politikus szó szerint ezt mondta: „2019-ben – akárhogy kerülgetjük a témát – a Fidesz mégiscsak elvesztette az önkormányzati választást. Súlyos presztízsveszteségeket szenvedett, lásd Budapest. Törvényszerű, hogy a vidéken dolgozó politikustársaim egy különleges helyzetbe kerültek, hiszen míg a nagyvárosokban ellenzéki kormányzás van, vidéken alapvetően megmaradt a fideszes többség. Ebben a helyzetben kell boldogulni.” Amikor a miniszterelnök barátjának, Mészáros Lőrinc százmilliárdos vagyonáról kérdezték, Lázár meglepő dolgot mondott:

szerinte Mészáros Lőrincből több kellene!

Úgy fogalmazott: A Mészáros-cégcsoporthoz hasonló vállalkozásból kellene még legalább egy tucatnyi, mivel amit a kérdező „Mészáros-birodalomnak nevez, azért olyan feltűnő, mert kevés van belőle.”

Lázár szerint nemzetstratégiai cél, hogy nemzeti kézben komoly erőforrások legyenek.

Igazán döbbenetes dolgot Lázár azonban Orbán Viktorról mondott!

Amikor ugyanis arról kérdezték, hogy sokat segíthet-e Csányi Sándor pártfogása megtalálni Lázár János helyét a Fideszben az Orbán utáni korszakban, a kormánybiztos úgy reagált:

„Orbán Viktor örök.”

Az utódlásról szóló esetleges helyezkedéséről szó szerint ezt mondta: „Nincs ilyesmiről szó, ez föl sem merül. Először is, Orbán Viktor örök. Én mindig nagyon sokat tanultam a nálam idősebbektől, akikkel együtt dolgoztam. Így volt ez Orbán Viktorral, és így van most Csányi Sándorral is. Ez mindenféleképpen erősít. De nekem nem a politikában van erre szükségem, hanem ahhoz, hogy amit most csinálok, azt jól tudjam csinálni.”

Lázár tehát továbbra sem megy neki nyíltan Orbánnak, láthatóan arra játszik, hogy majd akkor kell érdemben lépnie, ha annak eljön az ideje.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!