Itt van Orbán bukás utáni terve! Gyalázatos trükkel akarja megtartani hatalmát!

Már most vesztes pártként viselkedik a Fidesz! Orbánék az elmúlt pár hétben több tucat magánalapítványt hoztak létre, ezekbe menekítik ki a több ezermilliárd forint értékű állami vagyont! Mivel az alapítványokhoz csak kétharmados többséggel lehet hozzányúlni, a bukásra készülő Fidesz így menti át az állami pénzt és a hatalmát saját emberei kezébe. Orbán létrehoz magának egy párhuzamos államot, miközben kifosztja és meggyengíti Magyarországot.

Magyarország történetének legnagyobb lopását hajtja végre ezekben a napokban a Fidesz. Orbánék tucatjával tákolják össze sebtében „közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat”, amiknek ezermilliárdos nagyságrendben ajándékozzák az állam vagyonát. Eddig 32 ilyen alapítványt hoztak létre, amelyekbe összesen több ezermilliárd forintos vagyont mentettek ki. A Gurmai Zita a mezőhegyesi Ménesbirtok átjátszása kapcsán ki is mondta a Parlamentben:

a Fidesz azért menekíti ki az állami vagyont, mert készül a választási vereségre!

A 444.hu összeállítása szerint a mostani cél az állami feladatok kiszervezése, egy párhuzamos állam létrehozása.

Az alapítványok többsége egyetemeket kapott, klinikákkal, kollégiumokkal, de

van az átjátszott vagyonban közpark, kikötő, kastély, kiállítóterem, erdő, színház és ménesbirtok is.

A törvény szerint ezeket a közalapítványokat az államnak továbbra is finanszíroznia kell, abba viszont már soha többet nem szólhat bele az állam, hogyan költik el ezt a pénzt, vagy hogyan használják fel a vagyont. A Fidesz által most benyújtott törvény ugyanis előírja, hogy az alapítványokat vezető kuratóriumok tagjait a mostani kormány nevezheti ki, de új tagokat már autonóm módon választhatnak, méghozzá örökre! Ráadásul a közalapítványi rendszerhez csak kétharmados parlamenti többséggel lehet hozzányúlni, az intézmény pedig már az alaptörvénybe is bekerült.

Az alapítványoknak adott vagyonnal a Fidesz egy párhuzamos, saját államot hoz létre, amit a bukása után is irányíthat!

Olyan meghatározó területek maradnak fideszes fennhatóság alatt, mint a felsőoktatás, az irodalmi élet és a könnyűzene támogatása, a tehetséggondozás, illetve nagyon sok gazdasági vállalkozás.

Orbánék így akarják biztosítani, hogy az utánuk jövő új kormány kezében minél kisebb hatalom maradjon!

A Fidesz ezzel valójában Magyarország történetének legnagyobb lopását hajtja végre. Leépítik, meggyengítik az államot, hogy megőrizzék saját hatalmi pozícióikat, saját embereiknek ajándékozzák az ország vagyonának egy jelentős részét, örökös használatra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!