Állásával játszik: nyíltan szembement Orbán tervével a virológus

MTI Fotó/Kovács Attila

Szlávik János nevét már már minden híreket fogyasztó ember ismeri Magyarországon, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa egyike azoknak a szakembereknek, akik a médiában is kifejtik a véleményüket a járvány állásáról, vagy éppen kommentálják a kormány intézkedéseit. Szlávikmost azonban ingoványos talajra lépett.

A legtöbb szakértő értetlenkedve állt a kormányfő azon kijelentése előtt, hogy 2,5 millió beoltottnál el lehet kezdeni a nyitást, semmilyen szakmai szempont nem támasztja alá ennél a számnál a korlátozások enyhítését. Portálunk elsők között írta meg, hogy az egész rohamtempóban, minden járványügyi alapelvnek ellentmondó nyitás mögött a júniusi futball Eb állhat, Orbán egy meccset sem szeretne kihagyni a Puskás Aréna VIP páholyából.

A járványügyi szakértők eddig csak az április 19-i iskolanyitást merték kritizálni, ám most Szlávik János ha finoman is, de nekiment az Orbán szívéhez legközelebb álló dolognak:

„nyáron egy focimeccsen a tömeg még veszélyes lehet”

– jelentette ki, hozzátéve, hogy “nagy engedményeket a lakosság negyedének átoltottsága után nem lehet adni. Ennyivel még nem lehet visszatérni a normális életünkhöz. Nyáron juthatunk el oda, hogy komolyabb engedményeket lehet tenni”.

Persze azt nem tudjuk, hogy milyen szabályozást hoz a kormány a három, Budapesten rendezendő meccs látogatására, mert például ha csak a két oltással, és teljes védelemmel rendelkezők mehetnek szurkolni, akkor ez a veszély minimálisra csökken. Ha igaz az MLSZ kijelentése, hogy a 67 ezres Puskás Arénába csak 13 ezer embert akarnak beeingedni, akkor még ez a legszigorúbb szabályozás is kivitelezhetőnek tűnik.

Jelenleg nincs semmilyen információ arról, hogy a külföldi szurkolóknak milyen feltételekkel kell rendelkezni, hogy beléphessenek az országba.

Kiderült Orbán titka: ezért kockáztatja a negyedik hullámot?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!