Európa lúzerei Budapesten – Orbán új szövetségeseket keres

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Csütörtökön Budapestre látogatott Matteo Salvini és Mateusz Morawieczki, hogy Orbán Viktorral tárgyaljanak a közös uniós szövetségük létrejöttéről, miután a Fidesz elhagyni kényszerült az Európai Néppártot.

A találkozó kapcsán Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője úgy fogalmazott közösségi oldalán, hogy “Európa lúzerei Budapesten”.

A kijelentés elég pontos, hiszen hiába próbálja a kormány és lakájmédiája úgy beállítani, mintha Orbánék lennének az unió vezéralakjai, lényegében mindhárom párt mely csütörtökön tárgyalt egymással, a kispadról nézik végig a nagyok játékait.

Ujhelyi is kiemeli bejegyzésében, hogy hiába mondja ész nélkül a kormányzati propaganda, hogy ma Orbánék Európa közepe, ez egyáltalán nincs így.

“Ma Budapesten Európa marginális ellenzéke, ha úgy tetszik “Európa lúzerei”, a hátsó pados fiúk találkoznak:

a Néppártból száműzött Fidesz, Salvini Ligája és a Kaczynski/Morawiecki-féle PiS összesen kevesebb, mint az EP-képviselők kilenc százalékát teszik ki, és nem Európa többségét képviselik, hanem pusztán egy törpe kisebbséget. Törpe, de ahogy ez lenni szokott, annál erőszakosabb és hangosabb kisebbséget.”

A szocialista politikus arra is felhívja a figyelmet, érthetetlen számára, hogy a kispados jelenlétükön kívül, nem nagyon találni kapcsolatot a három párt között, így nem tudni, melyik szimpatikusabb Orbánnak: a lengyel PiS elkötelezett oroszellenessége, vagy a Liga kötelező menekültkvóta-pártisága?

“Csak mert a szövegek szintjén Orbán elvileg mindkettő ellen szabadságharcot vív. De persze miért pont most lenne igaz, amit mond?”

– teszi fel a költői kérdést Ujhelyi a bejegyzése végén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!