A legaljasabb lépést teszi meg a kormány a járványhelyzet kellős közepén!

Hétfőn derült ki a Magyar Nemzet cikke alapján, hogy az Orbán-kormány a koronavírus-járvány kellős közepén költöztetné ki a főváros hajléktalanoknak fenntartott kórházát, és annak helyére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet költöztetné.

Karácsony Gergely főpolgármester most közösségi oldalán tette közzé bejegyzését, melyben azt írja, Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat.

A főpolgármester kiemeli, hogy a kormányt a saját lakájmédiája buktatta le, de azt már nem tették hozzá a cikkben, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek.

“A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli.” – írja Karácsony a bejegyzésében, majd hozzáteszi, hogy

“Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok.”

Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?! Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?! Ezt már nem! Minden erőnkkel megvédjük a hajléktalan kórházat, ezzel óvjuk a budapesti kórházak kapacitásait, védekezünk a járvány ellen. Erről beszélek ma a hajléktalan kórház heroikus munkát végző orvosaival és ápolóival” – zárja sorait a főpolgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!