Kiderült az igazság a kínai vakcinákról! Orbán embere utasította az orvosokat!

Sára Botond kormánymegbízott - Fotó: Népszava

Óriási pofonba szaladt bele a kínai vakcinákkal kapcsolatban a Fidesz-kormány! Kiderült, hogy olyasmivel vádolták az ellenzéket, amire valójában ők adtak utasítást!

Már egy napja azt harsogja a fideszes propaganda, hogy Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere több száz kínai vakcinát küldött vissza. A Telex értesülése szerint a politikus ugyanis csütörtökön azt írta ki a Facebook oldalára, hogy a háziorvosok nem találnak jelentkezőket a kínai Sinopharm oltóanyagára, ezért a kormány elszállíttatja a megmaradt készleteket. A polgármester azt is írta, hogy azonnali oltóanyag-pótlást kért Kásler Miklóstól, méghozzá ha lehet, az EU-ban is elfogadott vakcinákból. A polgármester nem sokkal később törölte a posztot.

A fideszes propagandisták persze azonnal ráugrottak a témára és egymás után születtek a cikkek arról, hogy mekkora tömegfelháborodás alakult ki azért, mert a ellenzéki polgármester visszaküldte a kínai vakcinákat. A baj ezzel csak az, hogy

nem az ellenzéki polgármester küldte vissza a kínai vakcinákat, hanem a kormánymegbízott adott erre utasítást!

Szaniszló Sándor a Telex újságírójának elmondta: „A kerületi háziorvosok levelet kaptak dr. Sára Botond kormánymegbízottól, ami szerint a be nem adott vakcinákat átviszik olyan háziorvosoknak, akik azokat hamar be tudják adni a soron következő, regisztrált személynek.”

Vagyis az történt, hogy

a fideszes propaganda olyasmivel vádolta az ellenzéki politikust, amit Orbán embere követett el!

Szaniszló Sándor elmondta: a korábban a kerületi háziorvosokhoz érkezett 2680 adag kínai vakcinából több százat nem sikerült beadni, méghozzá szerinte a bizalom hiánya miatt. „A kínai vakcinák beadásához 3-4 telefonhívásra volt szükség, 2600 oltóanyaghoz 9-10 ezer hívást kellett indítani úgy, hogy nem tudták az összeset beadni.” Később egy Facebook bejegyzésben azt leírta: azért törölte a csütörtök reggeli posztját, mert „jól láthatóan egy adott pillanatban megérkeztek a Fidesz-központ trolljai vidéki településekről, más kerületekből, sőt egyesek Oroszországból, és minősíthetetlen hangon kezdték gyalázni a kerületi kommentelőket.”

A kerületi polgármester nyilvánosságra is hozta a legfőbb bizonyítékot,

vagyis azt a levelet, amelyből világosan kiderül: a kínai vakcinák elszállítását dr. Sára Botond kormánymegbízott rendelte el. Kíváncsian várjuk, hogy a fideszes propaganda mit szól ehhez a nyilvánvaló pofára eséshez…

A Fidesz-kormány hazugságait leleplező bejegyzést az alábbiakban lehet elolvasni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!