Borított az orvosi kamara megyei elnöke! Elárulta az igazságot az oltásokról!

Dr. Szijjártó László - Forrás: https://mosonvarmegye.net/

Drámai levélben leplezi le Orbánék hazugságait a Magyar Orvosi Kamara (MOK) egyik megyei elnöke! Félrevezetés, fenyegetés, szervezetlenség, cenzúra. A levélben minden benne van, amiről az orvosok eddig nem beszélhettek!

A Fidesz-kormány félrevezeti a lakosságot. Ezt állítja dr. Szijjártó László, a MOK Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, aki március 15-én kétségbeesett hangvételű levélben fordult a közvéleményhez. Az orvosi kamara megyei vezetője szerint

hiányosan, tévesen vagy félrevezetően tájékoztatják a lakosságot,

miközben a kórházakban dolgozók nem nyilatkozhatnak, nem mondhatnak véleményt, „totális cenzúra van”. A levél szerint az egyik legnagyobb aktuális probléma a COVID elleni oltások szervezése.

Szinte minden háziorvos jelzi, hogy a lakosság félrevezetése komoly nehézséget okoz

a mindennapi munkájukban. „A betegeik elégedetlenek, sokszor agresszívak, mert a közmédiából azt hallják, hogy van elég oltóanyag, a hévégeken is oltanak, s kérdéseikkel nyugodtan forduljanak háziorvosukhoz. S a tapasztalt problémákért a háziorvosukat, teszik felelőssé, gyakran rajta kérik számon, néha támadják, vagy fenyegetik az elmaradt, vagy még meg sem érkezett oltások miatt.” Dr. Szijjártó László ezért arra kéri az embereket, hogy „ismerjék meg és terjesszék a tényeket az oltásszervezéssel kapcsolatban.”

A levél ezek után szó szerint így folytatódik:

„1. Jelenleg

nem áll rendelkezésre a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon sem minden regisztrált számára elegendő oltóanyag.

  1. Az oltandó személyeket alapvetően nem a háziorvosaik jelölik ki és a beoltás sorrendjét sem tudják döntően befolyásolni.
  2. Az oltások központi elosztásánál számos zavar észlelhető folyamatosan. Ezért

sokszor elmaradnak leszervezett, megbeszélt oltások, egy térségen belül is nem logikusan kapnak oltást.

E miatt egyes praxisokban sokszor az idősebbek, magasabb kockázatúak még nem jutnak oltáshoz, miközben ugyanabban vagy a szomszédos területen már alacsonyabb rizikójú jóval fiatalabbak is oltáshoz jutnak.

4. A különböző oltások előnyeit, kockázatait és az oltásokról rendelkezésre álló megbízható tudományosan megalapozott ismereteket, nem sikerült széles körben a lakossággal és az orvoskollégákkal sem megismertetni.

5. Az oltást végző háziorvosokat nyomásgyakorlással, fenyegetéssel és egyeztetés nélküli, egyoldalúan megállapított, gyakorlatilag megalázóan alacsony díjazással “motiválják, ellentételezik”.

Ami tovább fokozza a kimerült és rendkívül stresszelt orvoskollégáink nehéz helyzetét.

6. Az oltást végző háziorvos kollégák nagyon gyakran sem adminisztratív sem más logisztikai támogatást sem kapnak az oltások szervezéséhez, végzéséhez.

Mindezért elnézésüket és megértésüket kérjük!

Kérjük segítsék kollégáinkat ebben az egyre nehezedő helyzetben, megértéssel, türelemmel.

Orvos és ápoló kollégáink döntő többsége legjobb tudása szerint, erőn felül tesz meg jelenleg is mindent az önök érdekében.

Tudjuk, hogy sajnos akadnak néha kivételek. Ha hibát, hiányosságot tapasztalnak, azt jelezzék. De előbb kérjük, hogy fenti tényeket vegyék fontolóra.

Köszönöm kollégáim nevében is együttműködésüket, támogatásukat és együttérzésüket!

Vigyázzanak egymásra! Még sosem volt ekkora a veszély és a veszteség !

Tisztelettel,

Dr. Szijjártó László

MOK Gy-M-S megyei elnök”

Az orvosi kamara megyei elnökének drámai hangú levelét az alábbiakban tudják teljes terjedelmében elolvasni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!