Belső feszültségek a Fideszben? Orbán beszólt a saját oligarcháinak

Lassan kezdik érezni a Fideszben is, hogy a határtalan urizálás, a nem is rejtegetett luxus, a helikopterek, yachtok és magánrepülők világa sok ember szemét szúrja. Minden, amivel a Fidesz vádolta ellenzékből a baloldalt, a korrupció és a luxus életvitel sokszorosan tűnik fel a Fidesz tájékán. Valsózínűleg megérezték, hogy ebbe bele is bukhatmak, ezért mintha kezdenék behúzni a kéziféket. Csak ekkora sebességnél ez nem megállást, hanem karambolt fog okozni.

Az első látványos akció Rogán új apósának irdatlan mértékű földszerzésének megakadályozása volt, melyet folyosói pletykák szerint egyenesen Orbán kért a minisztertől. Nem sokkal ezután Fürjes Balázs egy interjújában olvashattunk fideszestől meglepő mondtaokat: “Egész egyszerűen azt gondolom, hogy van olyan életmód,

van olyan luxus, van olyan gyarapodás, vannak olyan szokások, amit egy politikus nem engedhet meg magának.

Különösen, ha hatalmon van, és különösen, ha tíz éve van már hatalmon. Az embereket joggal bosszantja az urizálás. Aki nem tud lemondani a luxusról, a méregdrága órákról, a sportkocsikról, a luxusutazásokról, az egész egyszerűen ne álljon politikusnak. Ennyi.” – adott ultimátumot a fél kormánynak Fürjes Balász magyarhangjával Orbán Viktor.

Úgy látszik, ez nem volt elég egyértelmű jelzés a NER lovagok és fideszes oligarchák számára. Így a 3 nap alatt hússzor változtatott szigorító intézkedéseket magyarázó interjúban saját hangján kellett megálljt parancsolnia a fékevesztett mulatozásnak:

“Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj – ezekről a helyekről hozzák be honfitársaink a veszélyes mutációkat…

Arra kérek mindenkit, hogy a veszélyes helyekre tervezett luxusvakációkat halasszák el. Nem azért, mert irigyeljük tőlük az ilyesmit. Hazahozhatnak olyan vírusokat, amelyek ismeretlen mutánsok, és itt bajba sodorhatnak másokat.

Nagyjából fel is hívhatta volna az érintetteket, hiszen tudjuk, hogy a kormány celeb virológusának a lánya volt éppen Dubajban, az OE-LEM lajstromjelű, a NER oligarchák magánrepülőgépnek tartott gép pedig pár naponbelül kétszer is megjárta a Maldív-szigeteket. Mérget mernénk venni rá, hogy Orbán azt is tudja,

ki járt Tanganyikában az utóbbi időben, mondjuk egy egzotikus vadászaton.

azt, hogy miért nem telefonon, hanem a nagy nyilvánosság előtt közölte Orbán az érintettekkel, csak találgatni tudjuk. A legvalószínűbb lehetőségnek azt tartjuk, hogy a vagyonbevallása szerint szegénységben élő Orbán újabb populista, “a nép egyszerű gyermeke” kommunikációs húzásról van szó. Elékerül még itt újra a kockás zakó is, csak  már nem fog hinni neki senki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!