Új szerepben tündököl a bukott miniszter – de csak nevetségessé tette magát

Fotó: MTI Fotó / Illyés Tibor

Lázár János immár kormányzati szerepkörön kívül próbálja magát pozicionálni, sokszor teljesen nyilvánvalóan készülve egy Orbán Viktor utáni korszakra. Ebben a szerepjátékban próbál népszerű -sokszor a Fidesz álláspontjávalszemben is- véleményeket képviselni, ám a legújabb akciója csak leleplezte, hogy csak pofátlan képmutatás az egész.

Legújabban a munkások védőszentjeként próbál fellépni az ex-miniszter, friss Facebook-posztjában hangsúlyozza, hogy „olyan nincs, hogy egy multi csak kér és kap, de amikor tehetné, nem akar visszaadni valamit azoknak, akiknek a profitját és a támogatását köszönheti.” Hitelesebb lenne, ha mondjuk amikor Orbán után a második legnagyobb hatalmú ember volt a kormányban, akkor is ilyen gondolatok vezérelték volna. Minisztersége idején született meg az új munkatörvénykönyv rabszolga-törvénykönyv, amely épp

elvette a munkások jogait, és ellehetetlenítette a szakszervezeti mozgalmat!

Mindezt persze a most szidott multik érdekében és hasznára. A Suzuki gyárnál sem Lázár volt tüntetni a munkások jogaiért, amikor a gyár megtiltotta a szakszervezet megalakulását. Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke joggal válaszolt Lázár hiteltelen akciójára a Facebookon, “János találkozzunk a makói gumigyár bejáratánál!

Én viszem a láncot, Te pedig hozod a “Akinek nincs semmije, az annyit is ér” feliratú molinót!”

– utalva Lázár elhíresült mondatára. De Lázár más téren sem volt eddig a munkásréteg támogatója, amelynek csúcsa az volt, amikor közösség elleni uszítás miatt jelentette fel Komjáthi. “Akinek reggel hatkor el kell mennie melózni … annak délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni” – fogalmazott Lázár egy lakossági fórumon, gyakorlatilag letolvajozva az összes, közmunkára kényszeredett embert.

Kicsit nevetséges ez a kapálózás a munkások melletti kiállással, a milliós órák, öltönyök, jachtok és helikopterek világából, sok mindent nem szűrődik át a lézerblokkolós Audik ablaküvegén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!