Így büntet a kormány – Kiderült, hogy kiket támogatott a Turisztikai Ügynökség!

Forrás: koronavirus.gov.hu / MTI

A magyar kormány a koronavírus-járvány első hullámában a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül is osztott szét pénzt, azonban ebből is az látszik, eléggé részrehajló módon oldotta ezt meg.

2020-ban összesen 85 milliárd forint támogatást sikerült kiosztaniuk, azt azonban nem tudni, hogy kik és mi alapján döntötték el, mely települések részesüljenek a Kisfaludy néven futó támogatási programban, melynek keretében 2030-ig összesen 300 milliárdot terveznek szétosztani.

A kiosztott támogatásból a 444.hu szerint részesült egy badacsonyi szálloda, ami Fellegi Tamás fiáé és egy volt szabolcsi fidelitas tagé, jutott még Bánki Erik fideszes képviselő volt feleségének, Bajkai István cégének, Balatonszemes lemondott fideszes polgármesterének, valamint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotelsnek is.

A G7 portál cikke azt is bemutatja az üggyel kapcsolatban, hogy nemcsak a Fidesz-közeli vállalkozók, hanem a kormánypárti önkormányzatok is jól jártak a Kisfaludy programmal.

Az önkormányzatok összesen 38 milliárd forintot kaptak, jelentős része pedig olyan településre ment, ahol a 2019-es önkormányzati választáson a kormánypárt jelöltje nyert!

Balatonfüred kapta a legtöbbet, összesen 6,3 milliárd forintot, majd ezt követi Debrecen a közel 6 milliárd forintos támogatással, majd a harmadik helyen, 5 milliárddal, Esztergom áll. De a Top10 legtöbb támogatást kapó települések között feltűnik Felcsút is, ami 1,5 milliárd forint támogatásban részesült, “árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére”.

Érdekesség, bár sokaknak talán egyáltalán nem meglepő:

a tíz legtöbb pénzt kapó települések között kilencben fideszes a városvezetés,

egy helyen, Hercegkúton pedig, független a polgármester. Kifejezetten ellenzéki vezetőségű város nem fért bele a Top10-be.

A portál cikke azt is megnézte, hogy az önkormányzatoknak ítélt 38 milliárd forint mintegy 84 százaléka (32 milliárd) ment olyan településekre, amelyekben 2019-ben a Fidesz-KDNP jelöltje nyert!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!