Orbán embere gusztustalan érveléssel hajtja be a pénzt a vállalkozóktól!

Lehet járvány, lehet válság, de a kötelező kamarai hozzájárulást fizetni kell! Parragh László gusztustalan érveléssel bizonyította, hogy ha pénzbehajtásról van szó, a Fideszt egyáltalán nem érdekli a magyar kisvállalkozók sorsa.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a járvány okozta válság  idején sem hajlandó lemondani a kamara a kötelező hozzájárulás befizetéséről. Ezt Parragh László erősítette meg az ATV Heti Napló című műsorában. Amikor Sváby András arról kérdezte Orbán emberét, hogy a járványhelyzet miatt eltörölnék-e a kamarai díjat, ezzel is gesztust gyakorolva a vállalkozók felé,

Parragh kijelentette: „ha valaki nem tud egy év alatt ötezer forintot kifizetni, az ne menjen el vállalkozni!”

A kamara elnöke azt is mondta, hogy „kötelező kamarai tagság nincs, van egy ötezer forintos regisztrációs díj” ami szerinte kicsi összeg egy vállalkozás számára. Ez azonban nem igazán felel meg a valóságnak, mivel

az adóhatóság tájékoztatója szerint „a kamarai tagdíj, valamint a kamarai hozzájárulás fizetése kötelező” és ha nem fizetik, „adó módjára behajtható”.

Parragh László egyébként nem ennyire garasoskodó, ha mások zsebében kell turkálni. Akkor valahogy nagyvonalúbb, ha nem a saját szervezetétől kell pénzt elvenni.

Tavaly novemberben például

a kamara elnöke azt javasolta Orbán Viktornak, hogy csökkentsék felére a társasági nyereségadót és függesszék fel egy évre az iparűzési adó befizetését!

Azt pedig, hogy Orbán embere mennyire van tisztában a magyar valósággal, világosan jelzi, hogy Parragh csütörtökön az iparkamara évnyitóján azt mondta: Magyarországé az Európai Unió egyik legjobban teljesítő gazdasága.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!