Megdöbbentő, mit mondott Orbánról a volt pártfőtitkár unokája

A New Yorkban élő Nyina Hruscsova, Nyikita Hruscsov volt szovjet pártfőtitkár unokája a Klubrádióban vont párhuzamot a magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin között – szúrta ki a 24.hu.

Orbán Viktor sokkal keményvonalasabb politikus Putyinnál. (…) Régebben kezdte politikai karrierjét (…), régebbről ismeri a hatalom természetét”

– fogalmazott az interjúban.

Hruscsova szerint az unió szempontjából nagyon hasznos az orosz elnök Orbánhoz fűződő baráti kapcsolata, de Putyin azért nem lenne képes ilyen nyomást gyakorolni egy országra, ha ez nem lenne kölcsönös érdek.

A volt szovjet diktátor unokája a jelenlegi orosz belpolitikai helyzetről is kifejtette a véleményét. Az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus szabadságáért tüntetőknek szerinte elegük van a putyinizmusból.

“20 éve nem volt hatalomváltás, Putyin a becsontosodott és stagnáló rendszernek lett a jelképe. Azért mentek ki tüntetni, mert egyszerűen csak változást akarnak”

– vélte.

Putyin állítólagos palotája szerinte kevésbé érdekli az oroszokat, mint a nemzetközi médiát, ők hozzászoktak ehhez, a kérdés inkább az a számukra, miért nem értelmes dolgokra költik az adójukat. Hruscsova Navalnijt sem tartja feltétlenül a legjobb ellenzéki figurának, de úgy véli, szimbólum lett. Az ellene elkövetett törvénytelenségek a tüntetőknek azt jelzik, az állam szétesőben van.

“Navalnij börtönben tartása sokkal nagyobb fenyegetés rájuk nézve, mintha szabadon engednék”

– mondta.

Hozzátette: az elnök törvénymódosításokkal ugyan bebiztosította jövőjét, de látványosan hanyatlik a gazdaság, egyre nagyobb az elégedetlenség. Jelenléte már most is inkább csak jelképes, nem valóságos, az utódlás kérdése pedig többesélyes, akár nála keményvonalasabb politikus is jöhet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!