Lázár szerint Orbán a kontinens legértelmiségibb politikusa

A volt kancelláriaminiszter a 24.hu-nak adott nagyinterjút.

Lázár az interjúban többek között a 2018-as bécsi no-go zónás és a 2019-es Horty Miklós sírját koszorúzós videóiról, nemzeti és agrárpolitikáról, országépítésről, a teniszszövetségi munkájáról, valamint az Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról beszélt.

Orbán kapcsán azt mondta: a mai napig be tudja fejezni a mondatait, mert

“a miniszterelnök, valamint közötte az esetek többségében csak a célokhoz vezető eszközök kérdésében van véleménykülönbség”.

Ilyen véleménykülönbség Lázár szerint például a vasárnapi boltzár esete, amiben a kormány szerinte megfutamodott. Felhozta még a kiskereskedelmi hálózatok megadóztatását, a multik elleni küzdelmet, az autóipar állami dotációjának csökkentését és hogy “kevesebb stadionépítéssel is beérné”.

“De a szuverenitással, az erős Magyarország felépítésével kapcsolatban mindig támogattam és támogatni is fogom a Fideszt”

– fogalmazott.

Orbán szerinte az egyetlen politikus ma Európában, akinek érvényes gondolata van arról, hogy milyen Európát akar, a legtöbb EU-s miniszterelnöknek és vezetőnek, így Angela Merkelnek és Emmanuel Macronnak nincs.

“Orbán Viktor ma a kontinensünk legértelmiségibb attitűdű politikusa: elméleti, és nemcsak gyakorlati oldalról foglalkozik a politikával, a jövő fontos kérdéseivel”

– vélte Lázár.

Brüsszelben ezzel ellentében “percemberkék dáridója zajlik”, a Fidesz brüsszelezése és sorosozása pedig bár valóban egyszerű üzenet, ám emögött “alaposan végiggondolt társadalompolitika áll”.

A kérdésre, hogy később juthat-e neki nagyobb szerep, akár Orbán utódjaként, kitérő választ adott, helyett inkább arról beszélt, hogy “országépítésre” lenne alkalmas, nem az ellenfél megsemmisítésére. Lázár szerint a 2018-as hátralépésének a felbecsülhetetlen haszna, hogy nemcsak arra jut ideje, hogy tegye, amit tennie kell, hanem azon is gondolkodhat, mit kellene tennie.

„Földdel foglalkozom, tehenekkel, lovakkal, kutyákkal. Country life!”

– foglalta össze jelenlegi tevékenységét.

Aki egyéb részletekre is kíváncsi az interjúból, ITT elolvashatja.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!