Eldurvult a lezárások elleni tiltakozás – rendőröknek kellett közbeavatkozniuk

Fotó: ROB ENGELAAR / AFP

Európa több országában nő az elégedetlenség a lezárások miatt, Ausztriában, Olaszországban a tiltás ellenére nyitottak ki éttermek, üzletek, mert a csőd szélére kerültek a vállalkozások. Hollandiában pedig teljesen eldurvult a tiltakozás.

Az MTI jelentése alapján a rendzavarás Amszterdamban és Eindhovenben kezdődött, ahol tüntető csoportok gyűltek össze annak ellenére, hogy minden fajta csoportos gyülekezést betiltottak a hatóságok. A rendőrség vízágyúkat, lovas rohamosztagot, rendőrkutyákat és könnygázt is bevetett a tiltakozók ellen. A holland televízió csatornák arról számoltak be, hogy Eindhovenben fiatalokból álló bandák tüzeket gyújtottak és üzleteket fosztottak ki, de arról is érkezett híradás, hogy a tüntetők kövekkel kórházakat dobáltak, ami teljesen érthetetlen viselkedés.

Mindezt az váltotta ki, hogy bár a koronavírussal fertőzöttek számáról szóló statisztikák folyamatosan javulnak, az új fertőzöttek és a halottak száma is csökken Hollandiában, az országban megjelent brit variáns miatt a újabb szigorításokat foganatosítottak, így esti kijárási tilalmat vezettek be. A holland tüntetés

eldurvult és vandál módja egyáltalán nem megoldása a problémának,

de jól mutatja, hogy az embereknek egyre inkább fogy a türelme, és egyre feszültebb a társadalom nagyobbik része. Az embereknek nem csak az anyagi, de a pszichés tartalékai is kimerültek, amely veszélyes, mert irreális irányba viheti el a tömegmozgalmakat.

Elmondható, hogy szinte minden kormány borotvaélen táncol, a járvány terjedésének megállítása és a még normálisnak -ha nem is teljesen szabadnak- mondható élet feltételeinek megteremtése között.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!