Újabb szenzáció derült ki a Pfizer/BioNtech vakcináról – fellélegezhetünk végre?

Karikó Katalint, a vakcina mögött álló technológia kidolgozóját, a BioNtech alelnökét öltják be a Pfizer/BioNtech vakcinával

Az International Business Times izraeli kutatók vizsgálataira hivatkozva osztott meg a közvéleménnyel egy hírt a Pfizer vakcinájával kapcsolatosan. A vizsgálat eredménye mindenki számára reménytkeltő lehet, igazi áttörést okozhat a koronavírus elleni védekezésben.

A vakcinák megjelenése és tömegesgyártása adhatja vissza a világnak a járvány előtti szabadságát. Ám van egy kérdés az oltásokkal kapcsolatban, mégpedig az, hogy vajon a megbetegedésen túl a tovább fertőződést is képesek-e megelőzni. Az izraeli Ramat Ganban található Sheba Orvosi Központban beoltott 102 dolgozó immunreakciójának vizsgálata arra utal, hogy

a Pfizer vakcinája képes lehet erre!

Ugyanis, az oltás második adagjának beadását követően egy héttel a vérben megjelenő antitestek mennyisége hússzor annyi volt, mint más oltások esetében, ez pedig még annál is magasabb, mintha valaki súlyos koronavírus-fertőzésen esett át!

Bár a vizsgálatban résztvevők száma alacsony, mégis nagyon jó hírnek számít ez, hiszen a járvány terjedését az lassíthatja igazán, ha azok, akik megkapták már az oltást, nem csak önmaguk lesznek védettek, de nem vesznek részt a vírus további terjedésében sem!

A magyar kutatók közreműködésével készült szernek ezen tulajdonsága drasztikusan lecsökkentheti a vírus további terjedését azokban az országokban, ahol a Pfizer/BioNtech vakcinával történik tömegesen a lakosság oltása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!