Egyre nagyobb a botrány a képviselő körül – lehallgató készüléket találtak az önkormányzatnál

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának Virágné Lukács Gabriella Kétpó polgármestere nyilatkozott. A településen, korábban a mentelmi jogától megfosztott Boldog István fideszes országgyűlési képviselő volt a polgármester, majd a térség országgyűlési képviselője lett. 2019 októberében nyerte el Virágné a polgármesteri széket függetlenként.

Az új vezetés pedig

lehallgatókészüléket talált a tárgyalóteremben, és a polgármesteri  irodában is!

A független polgármester állítása szerint „2019 decemberében vásárolták és szerelték fel valakik a lehallgatókészülékeket, mikor az önkormányzat régi vezetése még bejárt a hivatalba”. Az interjúból nem derül ki, hogy ezt mi alapján tudták megállapítani. Korábban a falunak fideszes volt a vezetése, de a helyiek szerint akkor is Boldog István intézte az ügyeket.

Az interjúból az is kiderül Kengyel volt polgármestere, Nagy Szilárd állításaiból, hogy Boldog István kiskirályként viselkedett a település polgármestereivel, félóránként fogadta őket hol egy gyógyfürdő medencéjének közepén, hol a kétpói irodában.

Az ügyészséggel vádalkut kötő volt polgármester szerint a megbeszéléseknek az volt a témája, hogy az akkor országgyűlési képviselő Boldog milyen pályázatokra ad engedélyt. Boldog egy munkatársa pedig lediktálta, hogy kivel kell megíratni a pályázatot, ki lesz a projektmenedzser, kiket kell meghívni a közbeszerzési eljárásra. Nagy Szilárd állításai szerint csak akkor fejlődhetett egy település, ha Boldog zsebébe “visszacsurogtak” pénzek,

volt olyan kerékpárút, amelyből 250 milliót, a beruházási összeg felét kellett visszadni!

De az ott élők elmesélték, hogy 20 millióért épült buszmegálló, miközben ebből az összegből lakóházat lehet építeni. Boldog István tagad, de az ügyészség decemberben emelt ellene vádat, nyolc társával együtt hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekel vádolják, hat év börtönt, vagyonelkobzást és ötmillió forint pénzbüntetést kértek rá.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!