Szijjártó nagyot megy: Biden után Obamának is visszaszólt

Szijjártó

Mint megírtuk: a külügyminiszter hétfőn hónapok után először egy interjújában elmondta, mit gondol arról, hogy az elnökválasztás előtt korrupcióval vádolta Joe Bident.

Szijjártó még októberben szólította fel Bident arra, hogy számoljon el a fia ukrajnai korrupciógyanús ügyeivel. Mindezt azután tette, hogy az akkor még elnökjelölt Biden egy tévés interjújában totalitárius államnak nevezte Magyarországot.

Szijjártó utólag ezt úgy értékelte: nem hagyhatta reakció nélkül, hogy Biden “a magyar embereket sértegette”. Kifejezte ugyanakkor, hogy örülne, ha a kapcsolatok visszatérnének a közös tisztelet talajára.

Az RTL Híradó most Barack Obama korábbi amerikai elnök kijelentéseiről is megkérdezte Szijjártót.

Obama azt mondta: Donald Trump távozásával nem fognak eltűnni a világból azok a vezetők, akik hiercarchikus rendszert tartanak fenn, az állampolgáraikat pedig alattvalókként kezelik. Ezek között emlegette a magyar miniszterelnököt is.

Szijjártó az alábbiakkal kommentálta az elhangzottakat:

“Ne felejtsük el, hogy Magyarországon a miniszterelnöki pozíciót azt nem lottón nyeri valaki, hanem azután lesz miniszterelnök, hogy megnyer egy választást. Az emberek rá szavaznak. Az ilyen típusú minősítgetése Magyarország vezetőinek, az a magyar emberek döntésének minősítgetése. Az sejlik fel, minthogyha ezen kijelentés megfogalmazója nem nézné ki a magyar emberekből azt, hogy érett döntést tudnak hozni a saját jövőjükről. Szerintem az volna helyes, és akkor beszélhetnénk sokkal jobb körülményekről és viszonyokról, hogyha a tisztelet talaján állva, rábíznánk minden országra, hogy a saját maga jövőjéről döntést hozzon.”

Hozzátette: a magyar kormány sem kommentálta az elmúlt napok amerikai belpolitikai történéseit.

Szijjártó érvelése talán még stimmelne is, ha Obamáék nem pont arra hívták volna fel a figyelmet, hogy a magyar kormány valójában nem tartja tiszteletben a magyar emberek véleményét. Diktatúrát kiépíteni, csak a sajátjainknak politizálni, a választásokat az ellenzék számára megnehezíteni, sokszor egyenesen el is csalni, lásd a legutóbbi borsodi időközin, ahol pénzt fizettek az embereknek a szavazatáért, nem az emberek döntésének a megtisztelése. Nem lehet hitelesen az emberek döntésére hivatkozni, miközben milliókat veszel a semmibe.

Szijjártó interjúja itt tekinthető meg:

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!