“Luxusjacht” Péter felszólította Joe Bident, hogy számoljon el a korrupciós ügyeivel (+videó)

Szijjártó
Forrás: Szijjártó Péter/Facebook

Minden jel arra mutat, hogy bosszúból Joe Biden csütörtöki megszólalására Orbánék becsatlakoznak az amerikai elnökjelölt ellen jelenleg is zajló orosz dezinformációs hadjáratba.

Szijjártó “Luxusjacht” Péter szombaton egy Facebookos videóüzenetben arra szólította fel a felmérések szerint nyerésre álló amerikai elnökjelöltet, hogy “mielőtt Magyarországgal foglalkozna”, tisztázza magát az ellene felhozott korrupciós vádak alól.

Az ügy előzménye, hogy Biden egy televíziós lakossági fórumon a NATO-t fenyegető veszélyek közé sorolta Magyarországot is. Biden úgy fogalmazott:

A NATO-t a szétesés veszélye fenyegeti, mert a tagjai nem biztosak benne, hogy számíthatnak ránk. És látjuk mi minden történt Belarusztól kezdve, Lengyelországon át Magyarországig, hogy az önkényuralmi rendszerek tündökölnek újra a világban, a mi elnökünk pedig keblére öleli ezeket a gazembereket.

Szijjártó igaztalannak és méltatlannak nevezte Biden vádjait. Mint fogalmazott: mielőtt Biden újra Közép-Európával kezd foglalkozni, „választ adhatna néhány olyan kérdésre, amelyek már régóta ott vannak a levegőben.”

Ilyen kérdések a külügyminiszter szerint:

  • Milyen szerepet játszott Joe Biden fia az ukrajnai energetikai szektorban történt korrupciógyanús folyamatokban?
  • Milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia, és a fia által vezetett vállalat érdekében?
  • Miért helyezett nyomást az ukrán kormányra annak érdekében, hogy menesszék az ukrán főügyészt?
  • Milyen köze volt az ukrán főügyész menesztéséhez vezető nyomásgyakorlásnak ahhoz, hogy a Biden fiához köthető energetikai üzletek ukrán nyomozati kivizsgálása „meglehetősen lassan, vontatottan haladt”, majd aztán teljes mértékben el is ültek ezek a nyomozások.

Szijjártó nem a semmiből rángatta elő a Biden ellen felhozott vádakat. A héten a Trump-párti New York Post nevű revolverlap hozott le egy “Biden titkos emailjei” című, erősen propagandagyanús anyagot, amiben bizonyítékokat ígért arra, hogy Biden nyereségszerzésre használta befolyását Ukrajnában még alelnöksége idején. Többen célzott orosz dezinformációs kampányt véltek felfedezni az anyag mögött, mert kísértetiesen emlékeztet azokra a lejáratócikkekre, melyeket Hillary Clinton ellen hoztak fel 2016-ban, hogy Donald Trump javára fordítsák a választást. A Facebook és a Twitter olyannyira gyanúsnak ítélte a cikket, hogy platformjain meg is tiltotta annak terjesztését.

Talán mondani sem kell, hogy miért vannak meg a veszélyei annak, ha a magyar kormány legfőbb diplomáciai képviselője egy Orbán ellen felhozott teljesen jogos kritika kapcsán nyíltan beavatkozik az amerikai elnökválasztásba, olyan orosz lejáratásgyanús anyagokat ismételgetve, amelyekkel nagy valószínűséggel ismét el akarják csalni Trump irányába a választást. Mindezt úgy teszi Szijjártó, hogy a legtöbb felmérés szerint Biden az esélyes, a magyar kormány tehát pár héttel a választás előtt könnyen lehet, hogy épp a következő amerikai elnökkel rúgja össze a port.

Nem sok jót ígér ez a magyar-amerikai kapcsolatokra nézve, amennyiben tényleg Biden nyeri a választást.

Szijjártó videóját itt lehet megtekinteni:

Kérdések Joe Bidenhez

Néhány kérdés Joe Biden amerikai elnökjelöltnek, még mielőtt újra Magyarországgal foglalkozna:

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, October 17, 2020

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!