Hatalmas a baj – Orbánék évtizedekre eladósították az országot!

Orbán

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció, melyben kiemelik, hogy “az orbáni pánikkormány hónapok óta tartó látványos összeomlását” most egy újabb szomorú rekord támasztja alá!

Varju László, a Költségvetési Bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta:

“Az államadósság, amelynek a csökkentése 2010-et megelőzően a Fidesz kampánytémája volt, ma jóval magasabb, mint akkor volt.

Az összeget tekintve lassan kétszer akkora az államadósság, mint 2010-ben,

mára pedig GDP-arányosan is rosszabb a helyzet: a világgazdasági válság után, 2010-ben 80,2 százalék volt, most pedig már 81,2 százalék.”

A párt alelnöke idézte Orbán Viktor 2011-es kijelentését is, miszerint “az államadósság nem közgazdasági probléma, hanem egy ellenség, amelyet ha nem győznek le, az ellenség győz le minket”.

Ezzel kapcsolatban Varju hozzátette: a miniszterelnök korábban azt is mondta, hogy

“egy nemzetet kétféleképpen lehet leigázni, karddal vagy adóssággal”.

Varju szerint pedig most itt állunk 2021-ben, a számokat elnézve pedig hazánkat legyőzte az államadósság, “Magyarországot leigázták”.

A párt alelnöke kijelentette: “a Demokratikus Koalíció szerint felháborító és szégyenletes, hogy a kormány a lopás és pár luxusberuházás kedvéért hosszú évekre eladósította az országot“.

Az adóssággal kapcsolatban pedig egyenes és világos választ várnak Orbántól, illetve, hogy magyarázza el, miért magasabb az államadósság a 2010-es szintnél.

“Ezzel Magyarországot legyőzte az ellenség, ahogy 2011-ben mondta?

Vagy megint csak az derült ki, hogy egy populista szélhámos 10 éve össze-vissza beszél, miközben nyilvánvalóan kormányzásképtelen és alkalmatlan az ország vezetésére?”

– teszi fel a kérdést Varju.

A párt alelnöke azt is hozzátette sajtótájékoztatóján: “lehetne mondani, hogy nem baj, ha emelkedik a hiány, mert abból a pénzből a magyar embereket és vállalkozásokat segítik, hogy minél jobban jöjjenek ki a válságból.

Lehetne mondani, ha így lenne, de nem ez történik.

Válságkezelés nincs, érdemi munkahelyvédelem nincs, széleskörben igénybevehető állami bérpótlás nincs.”

Varju zárásként kiemelte azt is, hogy “válságkezelés nincs, de van stadionépítés, vadászati világkiállítás, Budapest-Belgrád vasútvonal. Ezekért a luxusberuházásokért és lopásokért adósítják most el az országot hosszú-hosszú évekre”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!