Hatalmas önpofon – Egy kiszivárgott levél leplezte le a kormány hazugságát!

Forrás: Kisbenedek Attila/AFP/Getty Images

A kormány eddigi kommunikációja szerint, már rég készen van a magyarországi oltási terv, annak minden elemét kidolgozták, így ha kellő vakcina érkezik az országba, gyorsan és zökkenőmentesen tudják beoltani az embereket.

Ehhez képest most mégis kiderült, hogy az egész csak egy propagandahazugság!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője osztotta meg közösségi oldalán a hírt, ami szerint a kormány saját magát leplezte le. Mint írja, “a kormány azt állította, hogy készen van a teljes és átfogó oltási terv, ehhez képest egy most kiszivárgott levél szerint az egészségügyi államtitkár egy körlevélben éppen azt méri fel, hogy a körzeti orvosi rendelőkből miként lehet oltópontokat kialakítani.

Ezek szerint:

  1. Hazudtak arról, hogy készen van a teljes oltási terv.
  2. Orbán Viktor korábban nem mondott igazat arról, hogy az egészségügyi ellátórendszer készen áll arra, hogy 1-2 napon belül a teljes és átfogó átoltást levezényelje
  3. A miniszterelnök kapkodott, amikor azt mondta: a választási szavazóköröket jelölik majd ki oltópontoknak
  4. Nem mondott igazat az egészségügyért felelős Emberi Erőforrás Minisztérium, amikor a még tavaly novemberben az oltási stratégiára vonatkozó közérdekű adatigénylésemre azt közölte: nem adatkezelő, vagyis nem illetékes.
  5. A kormány illetékesei hazudtak, amikor azt állították: azért nem válaszolnak az oltási stratégiával kapcsolatos kérdéseimre, mert az “veszélyeztetné a vészhelyzeti feladatok ellátást”. A valóság ezek szerint sokkal inkább az: nincsenek válaszaik a kérdésekre.

Elég a pökhendi és hazug kormányzásból! Felelős, korrekt és hiteles tájékoztatást várunk el az állam vezetőitől!”

– írja a szocialista képviselő a bejegyzése végén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!