Ki sem nevezték, Szájer utódja máris egy buli miatt magyarázkodhat

Baross

Mint megírtuk: kedd délután derült ki, hogy a Fidesz Schaller-Baross Ernőt jelöli Szájer József utódjának az Európai Parlamentben.

Schaller-Baross neve relatíve ismeretlennek számít a nyilvánosság előtt. A Magyar Nemzet annyit közölt az előéletével kapcsolatban, hogy 1987-ben született, több nyelven anyanyelvi szinten beszél, és hogy az elmúlt években a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatójaként dolgozott.

Bár ez kétségkívül nem hangzik túl emlékezetesnek, egyvalahonnan mégiscsak ismerős lehet Schaller-Baross neve: az ő balatoni kúriáján tartották azt a fideszes bulit, amiben tavaly nyáron

többen elkapták a koronavírust, köztük Hollik István, a párt szóvivője, a fél fidesz-vezérkar pedig karanténba került.

Az eset nagy visszhangokat vert a sajtóban, mert rámutatott arra, hogy a kormány mennyire nem veszi komolyan a pandémiát (a megjelenteken nem volt maszk, és a távolságot sem tartották). Egyben azt is jelezte, hogy ősszel mire számíthatunk majd a kormánytól: hogy egészen addig nem fogják komolyan venni a járványt, amíg az egészségügy az összeomlás szélére nem kerül. Ez végül be is következett, aminek azóta is isszuk a levét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!