Itt a bizonyíték! Orbán durva sértésként szokta mondani, hogy „asszonyság”!

Nem csak Karikó Katalin biokémikust nevezte „asszonyság”-nak Orbán Viktor! A miniszterelnök korábban durva sértegetés közben használta ezt a lekicsinylő és megalázó kifejezést.

Hiába próbálja mentegetni Orbánt a fideszes propaganda média, mert most kiderült: a magyar tudósnőt „asszonyság”-nak nevező miniszterelnök olyankor használja ezt a szót, amikor valakibe bele akar gázolni. A Telex felfedezte, hogy Orbán nemrég Vera Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét nevezte így, amikor szóba került, hogy a cseh politikus szerint Orbán nem illiberális demokráciát, hanem inkább beteg demokráciát épít. A miniszterelnök októberben a Hír Tv-nek szó szerint ezt mondta: „Ez nem a politikáról szól meg a demokráciáról, ez a magyar emberekről szól.

Ez az asszonyság onnan, Csehországból úgy látja a magyarokat, mint azok a tökfilkók, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy saját döntéseket hozzanak.

Hoznak ugyan szegények döntéseket, na de nem tudnak saját döntéseket hozni, nincsenek abban a helyzetben szegény szerencsétlenek.”

Az, hogy a miniszterelnök a „tökfilkók”-ról és „szegény szerencsétlenek” szavakat említi, világosan elárulja, hogy mennyire lesújtó a véleménye arról, akiről beszél, vagyis Vera Jourova „asszonyságról”.

Ez alapján teljesen

egyértelmű, hogy Orbán az „asszonyság” kifejezést sértésként használta!

Orbán faragatlan megjegyzését azóta nőjogi aktivisták mellett az egész ellenzék elítélte.  Gurmai Zita, az MSZP és az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnöke például azt írta ki a Facebook oldalára: nagy adag suttyóság van abban, amit a kormányfő mondott és ezért minél gyorsabban vissza kell küldeni Orbánt oda, ahonnét ezt a stílust hozta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!