Mutálódott a koronavírus – Egy veszélyes új törzs jelent meg!

Bár már egyre több helyen engedélyezik a koronavírus elleni vakcina valamelyik változatát, ami reménnyel tölthet el mindenkit, azonban úgy látszik, nem adja magát könnyen a vírus.

Londonban és Délkelet-Angliában felbukkant a vírus egy mutálódott törzse, mely az eddigieknél sokkal gyorsabban terjed. A vírus megfékezésének érdekében a legmagasabb járványkészültségi fokozatnál is szigorúbb korlátozások lépnek életbe a szigetországban!

Boris Johnson és Sir Patrick Vallance professzor, a brit kormány tudományos főtanácsadója közös sajtótájékoztatójukon kifejtették, hogy a mutálódott törzs nem okoz súlyosabb megbetegedést az eddig ismert változatoknál, és egyetlen adat sem utal arra, hogy a már kifejlesztett védőoltás kevésbé lenne hatékony az új törzzsel szemben.

Kiemelték azonban, hogy az új variáns sokkal fertőzőbb, mint az eddig ismert,

akár 70 százalékkal gyorsabban terjedhet!

Az új vírustörzs megfékezésének érdekében, Londonban és környékén vasárnaptól szinte teljes zárlat lép életbe, így az ott élők csak kivételes indokokkal hagyhatják majd el lakóhelyüket, és karácsonykor sem látogathatják egymást otthonaikban – számolt be róla az atv.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!