Fizessenek a Fidesz oligarchái, ne az embereket sarcolják! Ezt üzente Orbánnak egykori kihívója!

Orbán Viktor; Botka László
Fotó: MTI

Képtelen elfogadni a Fidesz, hogy az ország nagy része ellenzéki vezetés alá került, ezért üti-vágja saját polgárait – állítja a legnagyobb ellenzéki vezetésű város polgármestere.

Erős bejegyzéssel reagált az iparűzési adó felének elvételére Botka László. Szeged első embere azt írta: „Orbán Viktor a mai napon, amikor majdnem a legtöbb emberéletet követelte a koronavírus, bejelentette, hogy elveszi a nagyvárosok iparűzési adójának a nagy részét. Az elsőre vállalkozóbarátnak tűnő intézkedésnek valójában semmilyen más célja nincs, mint hogy megszüntesse az önálló önkormányzatokat hazánkban.” Botka László szerint

„a Fidesz képtelen elfogadni, hogy tavaly az ország nagy része ellenzéki vezetés alá került, ezért minden eszközzel üti-vágja saját polgárait.”

Szeged polgármestere úgy véli, hogy amit Orbánék művelnek, „az egyszerre szégyenteljes és magyarellenes” . Botka tavasszal javaslatot tett egy Nemeti Szolidaritási Alap felállítására, és most úgy látja, erre nagyobb szükség van, mint valaha. Ő azonban azt javasolja, hogy „a válságkezelést ne a polgárokkal fizettessék meg, ne a kisnyugdíjasokat és az állásukat elvesztőket sarcolják tovább!

Állják inkább a cechet a több ezer milliárdot nyerő fideszes oligarchák!”

Szeged polgármestere szerint „az elmúlt tíz évben sok száz multimilliárdost termelt ki közpénzből és uniós forrásokból a Fidesz. Rajtuk a sor, hogy visszaadjanak belőle a közösségnek, aminek a kárára a mesés vagyonukat összegyűjtötték”.

„Eljött az ideje, hogy fizessenek a gazdagok!”

– írja Szeged polgármestere, hozzátéve: sokaknak most életbevágóan fontos lenne ez a támogatás, a magyar emberek és az önkormányzatok pedig már teljesítőképességük határán vannak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!