Tovább dagad a botrány – újabb részletek szivárogtak ki a Deutsch-ügyről

Újabb részletek szivárogtak ki az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójának szerda esti üléséről, amelyen nem zárták ki a frakcióból, de felfüggesztették a jogosítványait. A kiszivárgott részletek szerint nem csitulnak a hullámok a pártcsaládon belül.

A Spiegel információi szerint a hosszúra nyúlt, három órás vita végén a képviselők egy része már azt sem tudta pontosan, hogy miről szavaz. A végül elfogadott határozat mellett ugyanis készült egy másik, annál jóval szigorúbb indítvány is, amit Othmar Karas osztrák képviselő és további mintegy 40 kollégája terjesztett elő. Ebben pedig

sokkal szigorúbban bántak volna Deutsch Tamással!

Az osztrák képviselő által jegyzett határozatban többek közt közt az szerepelt, hogy Deutsch Tamásnak nyilvánosan bocsánatot kell kérnie, amiért a nemzetiszocializmushoz és a kommunizmushoz hasonlította a jogállamisági mechanizmust, jövő februárig pedig újból szavazni kell a magyar képviselő kizárását célzó beadványról. A hosszú vita végén, amely ráadásul online zajlott, sok képviselő azt hitte, hogy erről, a szigorúbb határozati javaslatról szavaznak, majd később

meglepődve és dühösen vették tudomásul, hogy a jóval enyhébb verziót fogadták el 96 százalékos többséggel,

amelyben a Karas-csoport javaslatairól szó sem esett. Akkora csalódottságot okozott a frakción belül az ügy, hogy a finn Petri Sarvamaa még a frakcióból való kilépését is bejelentette, amennyiben jövő év elején nem döntenek Deutsch Tamás kizárása ügyében.

Manfred Weber, a Néppárt EP-frakcióvezetője csütörtökön tartott újabb értekezletén próbálta nyugtatni a kedélyeket: beszélt Karassal , majd írásban kötelezettséget vállalt arra, hogy teljesíti követeléseiket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!