Erre nincs magyarázat – Felháborító döntést hozott a fideszes politikus!

Forrás: Polics József Facebook-oldal

A kormány a koronavírus-járvány második hullámának idejére veszélyhelyzetet és rendkívüli jogrendet rendelt el, így ennek köszönhetően a települések polgármesterei példátlan hatalmat kaptak a kezükbe.

Most azonban újabb példa tükrözi, hogy van olyan kormánypárti polgármester, akit megrészegít a teljhatalom és példátlan módon használja azt.

Még szeptember elején, a rendkívüli jogrend elrendelése előtt történt, hogy a komlói Városgondnokság vezetőjének pozíciójára pályázatot írtak ki, mivel a cég igazgatójával nem volt megelégedve sem a fideszes polgármester, sem a többségben lévő ellenzéki képviselők.

Az új vezető személyében viszont nem tudtak idejében megegyezni, végül bevezették a veszélyhelyzetet, ezzel pedig különleges hatalmat kapott a kezébe a fideszes polgármester,

amit arra használt fel, hogy egy másik fideszes önkormányzati képviselő rokonát nevezte ki a városi cég élére.

“Arról van szó, hogy majd egy évig alpolgármestert akart csinálni ebből a képviselő asszonyból Polics József, most a karácsonyfa alá azt kapnánk ajándékba, hogy kinevezték a férjét egy városi intézmény vezetőjének. Még egyszer mondom,

ez a döntés ez egészen biztosan tisztességtelen, és majdnem biztos hogy törvénytelen,

hiszen nem rendeltetésszerűen használja jogait a polgármester, nem arányos és a védekezéshez a világon semmi köze nincsen” – mondta Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője az üggyel kapcsolatban az ATV-nek.

A döntés ellen az önkormányzatban többséget szerzett ellenzéki képviselők tehetetlenek, hiszen a veszélyhelyzet idején a polgármester egy személyben dönthet mindenről.

Polics József nem először él vissza rendkívüli hatalmával. A járvány első hullámában bevezetett veszélyhelyzet idején, szintén hasonló módon döntött a város ügyeit illetően. A kisebbségben lévő polgármester, amint arra lehetősége volt, egyedül elfogadta a település költségvetését, majd döntött arról is, hogy a vészhelyzet végéig lenullázta a képviselői tiszteletdíjakat.

A komlói polgármestert kereste a csatorna híradója, de nem kívánt kamera elé állni, azonban titkárnőjével megüzente, hogy “ebben az évben már nem kíván egy sajtóorgánumnak sem interjút adni”.

A helyi lakosokat a mostani ügy nem lepte meg, szerintük az elmúlt hetekben több hasonló kinevezés is történt, az ellenzék pedig kijelentette, megvárják a veszélyhelyzet végét, majd kivizsgálják, hogy jogos és megfelelő volt-e a fideszes képviselő férjének kinevezése, valamint azt, hogy a polgármester túllépte-e a megengedett jogkörét!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!