Meghátrál a miniszter – Szerinte csak kiforgatták a szavait!

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hatalmas port kavart a családokért felelős tárca nélküli miniszter nemrég megjelent videója, melyben lényegében arról beszél, hogy a nőknek nem kell versenyezniük a férfiakkal, és nem baj hogyha kevesebbet keresnek.

Novák Katalin a kisfilmje utáni rossz visszhang miatt már arról kezdett el beszélni a HírTV-ben, hogy “tudatosan félreértelmezték és elferdítették” a szavait, mivel az szerinte sincs rendjén, hogy egy nő nem kapja meg meg ugyan azt a bért, mint egy férfi – közölte a 444.hu.

A videóban felmondott szövege azonban nem igazán értelmezhető másként:

“Ne higgye el, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyezni kell a férfiakkal, ne higgye el, hogy az életünk minden pillanatában össze kell mérni magunkat egymással,

és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak.”

A műsorban Novák már inkább azt fejtegette, hogy az semmiképp nem elfogadható, ha valakit ugyanabban a pozícióban azért ér hátrány, mert nő. Szerinte ez ellen küzdeni kell.

Szerinte a nyilatkozata “semmiképpen nem arról szól, hogy ne illetné meg ugyanazért a teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert és a másikat, attól, hogy az egyikük nő, a másik pedig férfi, ez egy megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy ugyanazért a teljesítményért nem érheti hátrány csak azért, mert ő nő”.

“Nem jó, hogy ha az egész életünk egy versengésről szól, sokkal jobb, ha inkább együttműködésként éljük meg, hogy férfiak és nők vagyunk” – mondta Novák, ettől azonban még nem változik meg az, amit a kisfilmben mondott, az elég egyértelműnek hangzik.

Megpróbálják idealizálni a nők szerepét, hogy ők elégedjenek meg azzal, ha szülhetnek, ha anyaként kiteljesedhetnek, és ne versengjenek a férfiakkal az azonos bérekért.

Kövérnek is tátva maradna a szája, úgy letorkolta a nőket Novák Katalin

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!