Ezért fenyegethette Orbán apja az újságírót: kiderült, amit eddig titkoltak!

Orbán Győző és Orbán Viktor a felcsúti Pancho Aréna VIP-teraszán (kép: Népszava)

Orbán apjának cégétől sokkal drágábban veszi az állam az építőanyagot – derítette ki a Direkt36. Így gazdagodik az Orbán család az adófizetők pénzéből.

Jól megy az üzlet idősebb Orbán Győzőnek: cége, a Dolomit Kft. az elmúlt években látványos növekedést produkált, tavaly az összes bevételének csaknem 45 százaléka volt a nyereség. Mint ahogy azt a 444.hu megírta, a vállalat ezzel lényegében a teljes konkurenciát lekörözte. Ez azért is lehetett így, mert

Orbán Viktor apjának cége esetenként 60-70 százalékkal drágábban árulja a termékeit, amiket részben az állam vásárol meg.

Az idősebb Orbán Győző többségi tulajdonában álló bányacég a kitermelt dolomitzúzalék mellett különböző betontermékeket is árusít. A Dolomit Kft. rendszeres beszállítója nagy állami beruházásoknak is, tehát a piaci átlagnál drágábban kínált termékekért közpénzt is kap.

Így változik át az adófizetők pénze az Orbán család vagyonává.

A Direkt36 több cikkében is részletesen leírja, hogy az Orbán család cégei általában építőanyagok beszállítóiként vesznek részt állami projektekben.

A piaci szereplők szerint 2010 előtt az volt a jellemző, hogy a legolcsóbb ajánlattól maximum 3-5 százalékkal tértek el a megrendelők.

„Mostanra ez az eltérés már a 30-50 százalékot is elérheti. Persze ez csak a speciális, VIP beszállítók árai vonatkozik. Mint például a papára”

– mondta az egyik forrás idősebb Orbán Győzőre utalva.

A Direkt36 megkereste a témával idősebb Orbán Győzőt és a miniszterelnök hivatalát is, de a kérdéseikre nem érkezett válasz. Bő egy hónappal korábban azonban, amikor a portál kérdezni próbálta,

Orbán Viktor apja azt mondta az újságírónak: „Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek.”

Erről a fenyegetésről mi is írtunk és valószínűleg nem volt véletlen a hangnem, hisz idősebb Orbán Győző nyilván nem akarta, hogy kitudódjon, mennyivel drágábban szállítja az építőanyagot az állami beruházásokhoz. Így gazdagodik a mi pénzünkből Orbán Viktor családja, és erről jó, ha minél többen tudnak…

Nyílt fenyegetés vagy csak egyszerű bunkóság? Így hajtotta el az újságírókat Orbán apja

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!