Nyílt fenyegetés vagy csak egyszerű bunkóság? Így hajtotta el az újságírókat Orbán apja

Orbán Győző és Orbán Viktor a felcsúti Pancho Aréna VIP-teraszán (kép: Népszava)

Többször volt már téma a parlamentben is, hogy miként gazdagodik az Orbán család szinte minden tagja, így Orbán Győző is, a miniszterelnök édesapja. Orbán Viktor szerint ő korábban kifejezetten kérte az édesapját, hogy ne vegyen részt állami beruházásokban, de mintha nem hallgatna a fiára a 80 éves apa, aki most durván hajtotta el az erről kérdező újságírókat.

A Direkt36 az elmúlt három évben cikksorozatban mutatta be, hogy a Orbán Viktor kérése csak falrahányt borsó volt, a Dolomit Kft. látványosan emelkedett egyre feljebb, és évi milliárdos nyeresége a közpénzből finanszírozott építkezésekhez szállított anyagoknak volt köszönhető.

A Direkt36 újságírói összesen tíz alkalommal tettek fel kérdéseket emailban, telefonon az idősebb Orbán Győző többségi tulajdonában álló Dolomit Kft.-nek, ám választ soha nem kaptak. Így fogták magukat, és elmentek a gánti bányacéghez, ahol rövid várakozás után találkoztak is Orbán Győzővel. Először a járványhelyzetre hivatkozva utasították el a válaszadást, de mivel az újságírók nem távoztak, a következő párbeszéd zajlott le:

– Orbán Győző (OGY): Eddig voltam udvarias. Figyeljenek, én híres vagyok arról, hogy goromba vagyok, és nem szeretnék gorombáskodni, különösen hölggyel szemben nem.

– Zöldi Blanka (ZB): Közügyekről szeretnénk kérdezni, azzal kapcsolatban, hogy…

– OGY: Nem érdekel.

– ZB: Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy nem tartja jónak, ha ön állami beruházásokban vesz részt.

– OGY: Drága… Jó idő van, gyönyörű idő van, erről beszélhetünk. Kőbányában, sajnos, ha eső van, akkor az rossz időnek számít. Ha süt a nap, akkor nekünk is jó időnk van. Viszontlátásra.

– ZB: Esetleg itt a jó időben körbenézhetünk a kőbányában?

– OGY: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem, és goromba leszek. (…) Másik dolog, hogy ne zaklasson egy nyolcvan éves embert. Viszontlátásra.

– ZB: Nem zaklatni szeretném, hanem közügyekről kérdezni.

– OGY: Zaklat, zaklat, szó szerint zaklat. Tessék elmenni.

Azt, hogy mit jelent Orbán Győzőnél a gorombaság, azt egyenesen a ma már miniszterelnök fiától tudjuk, aki egy interjúban árolta el, hogy nem csak goromba, de agresszív is az örege, volt, hogy még meg is rugdosta a fiát. Azt, hogy mire gondolt most éppen a miniszterelnök apja, nem tudjuk. Lehet, hogy éppen csak egy ordibálástól akarta megkímélni az újságírókat, vagy mástól is, nem tudjuk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!